Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Διαδημοτική Εταιρεία Ευρυζωνικών Δικτύων: Απών ο Δήμος Αιτωλικού

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της Διαδημοτικής Εταιρείας Ευρυζωνικών Δικτύων μεταξύ δήμων της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων και της Ηπείρου έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Πάτρα, με την υπογραφή του σχετικού μνημονίου...από εκπροσώπους συνολικά 24 δήμων της Δυτικής ΕλλάδαςΑνάμεσα στους 24 δήμους είναι και ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αφού ο δήμαρχος Γιάννης Αναγνωστόπουλος συνυπέγραψε το μνημόνιο της συνεργασίας με το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθεί το Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών μήκους 15χλμ. που έχει κατασκευαστεί στο Μεσολόγγι.
Ο όρος "ευρυζωνικός" πρωτοεμφανίστηκε σε ερευνητικά εργαστήρια τηλεπικοινωνιών και χαρακτήριζε τηλεπικοινωνιακές γραμμές υψηλής ταχύτητας (γραμμές ευρείας ζώνης - σε αναλογία θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι ένας "ευρύς" δρόμος επιτρέπει στα αυτοκίνητα να αναπτύξουν μεγαλύτερες ταχύτητες).
Λέμε ότι μία τηλεπικοινωνιακή σύνδεση είναι ευρυζωνική εάν διακρίνεται από τα παρακάτω δύο χαρακτηριστικά:
α) Προσφέρει αδιάλειπτη πρόσβαση στο Ίντερνετ

β) Έχει υψηλό ρυθμό μετάδοσης δεδομένων προς το χρήστη ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε διαδραστικές υπηρεσίες πλούσιου περιεχομένου (φωνή, εικόνα και δεδομένα)
Ειδικότερα, στη Διαδημοτική Εταιρεία εκτός του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συμμετέχουν οι Δήμοι Αγρινίου, Αιγίου, Αμαλιάδας, Αργοστολίου, Άργους, Άρτας, Ζακυνθίων, Ηγουμενίτσας, Καλαμάτας, Κερκυραίων, Κορινθίων, Λευκάδας, Μεσσήνης, Ναυπάκτου, Ναυπλίου, Ξυλοκάστρου, Οινιάδων, Πατρέων, Πρέβεζας, Πύργου, Σικυωνίων, Σπάρτης και Τρίπολης που συγκροτούν ένα γεωγραφικό τμήμα της χώρας μας με συνολικό πληθυσμό που φθάνει τους 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους. Θεμελιώδες αντικείμενο αυτής της εταιρείας θα είναι η διασύνδεση όλων των επιμέρους μητροπολιτικών δικτύων σ’ ένα ενιαίο διαδημοτικό επίπεδο. Σύμφωνα με την πρόταση, στην εταιρεία -που θα έχει σκοπό τη διαχείριση, εκμετάλλευση, συντήρηση και επέκταση των ευρυζωνικών υποδομών- θα συμμετέχουν επίσης τα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα που διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία. Ο Δήμος Πατρέων προτίθεται να αναλάβει, κατά τη φάση σχεδιασμού, το συντονισμό των δράσεων που αφορούν τη συνεργασία των μελών που υπογράφουν το μνημόνιο, όπως επίσης και τη χρηματοδότηση της μελέτης βιωσιμότητας του εγχειρήματος.

«Με την υπογραφή του μνημονίου γίνεται ένα ουσιαστικό βήμα για την αξιοποίηση του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών στην πόλη μας. Πιστεύω ότι η υλοποίηση του μνημονίου θα γίνει με γρήγορους ρυθμούς έτσι ώστε τα οφέλη για τους πολίτες να είναι άμεσα. Η ύπαρξη και κυρίως η λειτουργία και χρήση του Μητροπολιτικού Δικτύου ανοίγει αναπτυξιακούς ορίζοντες στην πόλη και την περιφέρειά μας και γι’ αυτό το λόγο είμαι ικανοποιημένος από τη σημερινή εξέλιξη» δήλωσε ο δήμαρχος Iεράς Πόλεως Μεσολογγίου, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας

Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Αιτωλικού απουσιάζει από τις εξελίξεις της τεχνολογίας, τη στιγμή που οι όμοροι Δήμοι Μεσολογγίου και Οινιαδών πρωτοπορούν!!!

Πηγή: http://www.29dytika.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: