Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία για την Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Αιτωλικού

Στην Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Αιτωλικού, εργαζόταν μέχρι την 31-12-2008 μια κοπέλα, που είχε προσληφθεί με επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, διάρκειας τεσσάρων ετών. Το πρόγραμμα έληξε και η εργαζόμενη απολύθηκε.Πήγε λοιπόν ο πατέρας της εργαζόμενης στον Δήμο, προκειμένου να πάρει την απόλυση της, για να εγγραφεί στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και να πάρει το επίδομα ανεργίας.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης ζήτησε από τον πατέρα να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση ότι καμία οφειλή δεν υπάρχει εκ μέρους της Δημοτικής επιχείρησης προς την πρώην εργαζομένη και ότι καμία οικονομική απαίτηση δεν έχει η πρώην εργαζόμενη από την επιχείρηση.
Απαντάει τότε ο πατέρας στον πρόεδρο της Δημοτικής επιχείρησης:
«Μέχρι τώρα δίνατε στην κόρη μου κάθε χρόνο βεβαίωση αποδοχών για τους μισθούς της.
Τώρα μου ζητάτε να υπογράψω δήλωση ότι δεν της χρωστάτε τίποτα.
Υπάρχει όμως η εξής απορία. Γιατί δίνατε βεβαίωση αποδοχών και γιατί ζητάτε να υπογράψω δήλωση για μη οφειλή, αφού η κόρη μου δεν έχει πληρωθεί ποτέ και της χρωστάτε για τέσσερα χρόνια όλους τους μισθούς;»!!!!!!!
Στην συνέχεια ο πατέρας πήγε στον Δήμαρχο προκειμένου να βρει κάποια άκρη. Ο Δήμαρχος άρχισε να του λέει για τα χρέη που έχει η Δημοτική επιχείρηση προς το ΙΚΑ, τα οποία χρέη δεν επιτρέπουν στην επιχείρηση να πάρει την επιδότηση του ΟΑΕΔ. Για την οφειλή των μισθών καμία κουβέντα.
Νιώθοντας την κοροϊδία ο πατέρας απευθύνθηκε στον αντιδήμαρχο τον κ. Φραγκούλη. Αυτός κάλεσε και τον άλλο αντιδήμαρχο τον κ. Σαμαντά για να βρουν λύση στο πρόβλημα. Ο κ. Σαμαντάς δήλωσε αναρμόδιος και δεν πήγε.
Τελικά ο κ. Φραγκούλης έδωσε την χαριστική βολή στον πατέρα: «Τι κάνεις έτσι, χάρη σου κάναμε που κρατούσαμε την κόρη σου στον Δήμο»!!!!!!
Αξίζει να τονίσουμε ότι η εργαζόμενη στην Δημοτική επιχείρηση, είχε προσληφθεί με επιδοτούμενο πρόγραμμα για ΑΜΕΑ!
Μετά από αυτό ο ταλαίπωρος πατέρας έφυγε, αποφασισμένος ότι τον λόγω έχει πλέον ο Επόπτης εργασίας και οι δικηγόροι που θα καταθέσουν αγωγή στον Δήμο για τους οφειλόμενους μισθούς.
Τα σχόλια δικά σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: