Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι δικαιούνται και ποια τα ποσά

Με σημερινή απόφαση της υπουργού Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά εγκρίθηκαν τα ποσά για το έκτακτο επίδομα θέρμανσης. Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν 134,843 εκατ ευρώ για τους δικαιούχους του ΟΓΑ, 36,276 εκατ. ευρώ για τους δικαιούχους του ΙΚΑ και 77 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΔ για τους εγγεγραμμένους ανέργους του Οργανισμού.Από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ ανακοινώθηκε ότι από τις 20 Φεβρουαρίου μαζί με τη σύνταξη του μηνός Μαρτίου θα αρχίσει να καταβάλλεται στους 222.205 δικαιούχους ΕΚΑΣ του ιδρύματος και το επίδομα θέρμανσης.

Από τον ΟΑΕΔ η καταβολή του επιδόματος ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009, στο σύνολο των ανέργων. Προϋπόθεση για την είσπραξη του επιδόματος είναι οι άνεργοι να εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ κατά τις 22 Ιανουαρίου 2009.

Οι δικαιούχοι συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση (το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης διατίθεται και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ότι «δεν είναι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος από άλλον φορέα που χορηγεί το έκτακτο επίδομα κοινωνικής συνοχής» (όπως Νομαρχίες, ΟΓΑ κλπ). Στην υπεύθυνη δήλωση αναγράφεται υποχρεωτικά και ο «αριθμός λογαριασμού του -IBAN- στον οποίο ο δικαιούχος επιθυμεί να πιστωθεί το έκτακτο επίδομα» καθώς και «ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)».

Το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί κατά ζώνη. Πιο αναλυτικά:

- Α ΖΩΝΗ 200 ευρώ για τους δικαιούχους των νομών Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.

- Β ΖΩΝΗ 150 ευρώ για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας

- Γ ΖΩΝΗ 100 ευρώ για τους δικαιούχους των νομών Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου.

Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης είναι οικονομική ενίσχυση αφορολόγητη και δεν υπολογίζεται στο εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ και οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού χαρακτήρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: