Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Κατά της εκτροπής του Αχελώου η επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

Πραγματοποιήθηκε χθες η περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία, των μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής με επικεφαλής τον πρόεδρο της επιτροπής Κυριάκο Μητσοτάκη, βουλευτή Β Αθήνας...Η επιτροπή απαρτιζόταν από τους Σπήλιο Λιβανό (ΝΔ), Χρίστο Βερελή και Θάνο Μωραΐτη (ΠΑΣΟΚ) και Γιάννη Μπανιά (ΣΥΡΙΖΑ) και επισκέφτηκε διαδοχικά τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού, το βελανιδοδάσος Ξηρομέρου, τον Αμβρακικό κόλπο και την Τριχωνίδα και κατέληξε στη Νομαρχία όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φορείς της περιοχής.
Στη συνάντησης αυτή, ο Πρόεδρος της επιτροπής Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της εκτροπής του Αχελώου στο Θεσσαλικό κάμπο, δηλώνοντας ότι: «η εκτροπή περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει, παρά θα λύσει».
Η τοποθέτηση αυτή του Κ. Μητσοτάκη όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ευμενή σχόλια.
Αντίθετα, μια μέρα πριν, για το ίδιο θέμα είχαμε διαμάχη μεταξύ θεσμικών εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Απ. Κoιμήσης και ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Παν. Κουρουμπλής πρότειναν, αλλαγή στάσης στο θέμα του Αχελώου και τη σύσταση φορέα διαχείρισής του.
Η πρόταση αυτή προκάλεσε την σκληρή απάντηση στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ από το νομάρχη Αιτ/νίας «Ο κ. Κοιμήσης μιλά για τον εαυτό του και όχι ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ, η οποία έχει σαφή θέση με συγκεκριμένες αποφάσεις» δήλωσε ο κ. Θ Σώκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: