Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Στις 2 Φεβρουαρίου 1971, υπογράφηκε η Διεθνής συνθήκη προστασίας των Υγροτόπων (wetlands), στην πόλη Ramsar του Ιράν. Έτσι καθιερώθηκε η 2α Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων.
Φέτος η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτ/νιας ...διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Οι υγρότοποι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας» στην οποία συμμετείχαντο τμήμα Διαχείρισης Φυσικών πόρων και Επιχειρήσεων της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου, το Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και Θέρμου, η ΑΝ.ΑΙΤ.ΑΕ και η Διεύθυνσης Β΄/ θμιας Εκπαίδευσης. Στην ημερίδα εκφώνησε ομιλία ο Νομάρχης Αιτ/νιας:
Θύμιος Σώκος: "Η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα δημοκρατίας και ζήτημα ζωής"

Επίσης σε μήνυμα του για την Παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύλιος Λιβανός αναφέρει:
Η παγκόσμια ημέρα υγροτόπων έχει ειδική βαρύτητα για την Αιτωλοακαρνανία

Μήνυμα απηύθυνε και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου το οποίο καταλήγει:
Δηλαδή θα πρέπει οι κάτοικοι πρώτα της περιοχής να γνωρίσουν το μοναδικής περιβαλλοντικής αξίας περιβάλλον, που ευτυχούμε να ζούμε κι έπειτα όλα θα έρθουν. Ανακεφαλαιώνοντας οι πυλώνες για την προστασία του Οικοσυστήματος θα πρέπει να είναι οι εξής:
- Προστασία από αστικά ή άλλα απόβλητα
- Ανάληψη δράσεων για αύξηση ιχθυοπληθυσμών
- Καθορισμός όρων χρήσης δημόσιας γης και δόμησης σ’ αυτή
- Ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής μας για την περιβαλλοντική αξία του Οικοσυστήματος
- Τουριστική ανάδειξη του οικοσυστήματος
Σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης αυτούς του πυλώνες τους αντιμετωπίζουμε ισότιμα και είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας σύντομα θα είναι ορατά προς όφελος της κοινωνίας.

Τελείως αδιάφορα αντιμετώπισε την Παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων η Δημοτική Αρχή Αιτωλικού. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι δεν έκαναν καμία αναφορά και ήταν απόντες από κάθε εκδήλωση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: