Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Όταν η παράδοση ντύνει γιορτινά τη γη της.

  Εν έτη 1995 στη κεντρική πλατεία Αιτωλικού ο σύλλογος «Αρματωμένων και εφίππων πανηγυριστών Η ΑΓΙΑΓΑΘΗ» διακοσμεί επενδύοντας στην κουλτούρα του νησιού με απλές,.....πρακτικές συνταγές δημιουργίας, για να υποδεχτεί το μέλλον. Μια ζωντανή κατασκευή από παραδοσιακά υλικά, δώρα καταστημάτων και πολλή αγάπη  προσφοράς για το νησί της δημιουργίας,  η λαϊκή παράδοση των Αιτωλικιωτών έντυσε με συμβολικά χρώματα και υπομονή, με ιθαγενές ένδυμα και ελπίδα, τις γιορτές των Χριστουγέννων. 
 Η αμφισβήτηση των ώριμων και ενεργών πολιτών εκείνης της πενταετίας, ενεργοποίησε το μεράκι για μια ζωντανή πόλη δείχνοντας τη δύναμη που έχουν τα άρματα της ψυχής όταν ακόμα υπάρχουν αξίες, ήθη, και νησιώτικες συνήθειες που  πρέπει να διατηρηθούν.
 Με αυτό το γιορτινό τρεχαντηράκι και με τις τόσες θύμησες που έχω από τις  δραστηριότητες των κατοίκων αυτής της πόλης , θέλησα να σας ταξιδέψω δημιουργικά, ευχόμενη σε όλους τους ψαράδες μας καλή δύναμη στους αγώνες τους για τη λιμνοθάλασσα, τη  δημιουργική συμπόρευση των πολιτών  του νέου Δήμου μας  και την τήρηση της υπόσχεσης για ανιδιοτελείς επιλογές στους άρχοντες που εκλέχθηκαν.
Είθε η γέννηση του Σωτήρα στις 25 Δεκεμβρίου να σηματοδοτήσει την απαλλαγή από εγωιστικές σκοπιμότητες δίνοντας τη σκυτάλη στη νέα πενταετία που έρχεται, επαναθεμελιώνοντας την ηθική της αυτοδιοίκησης.
                                                  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ     
                                          ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ο.Τ.Α Α΄ΒΑΘΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: