Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ομιλία του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα την Επεξεργασία και εξέταση του κατεπείγοντος σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών  «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας», .......τόνισε πως η ελληνική κοινωνία βιώνει έναν ωμό εκβιασμό, που εκπορεύεται με έναν κοινωνικά τρομοκρατικό τρόπο, προερχόμενο από τους εταίρους μας, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια ενός λαού που υπερασπίστηκε σε δύσκολες στιγμές και τις αξίες του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Όσον αφορά τις διατάξεις του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως πράγματι οφείλουμε να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να βάλει  "τάξη" στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, διότι πράγματι παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις ως συνέπεια της πολιτικής της προηγούμενης Κυβέρνησης.   Επιπροσθέτως τόνισε πως τάξη πρέπει να υπάρξει και στη φοροδιαφυγή, διότι ως πολιτικό σύστημα είμαστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό. Συγκεκριμένα ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες για εννέα δισεκατομμύρια δαπάνη που πραγματοποιούν στην Ελλάδα το χρόνο, να πληρώνουν φόρο στο ελληνικό κράτος  μόνο ογδόντα εκατομμύρια ευρώ, ενώ από την αντίπερα όχθη καλούμε τον ελληνικό λαό σε περικοπές και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλοεισοδηματίες εργαζόμενους.

        Εν συνεχεία ο βουλευτής επεσήμανε πως το εργασιακό καθεστώς στην Ελλάδα ενδεχομένως σε ορισμένους τομείς να είχε και μία συντεχνιακή λογική. Ωστόσο είναι μεγάλη ανατροπή να φτάσουμε σήμερα σε μια "ζούγκλα" στην αγορά εργασίας.  Οφείλουμε, λοιπόν, ο καθένας μας ξεχωριστά να αναλογιστούμε όλες αυτές τις ευθύνες για να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι το εργασιακό καθεστώς είναι το μεγάλο βαρίδι στον ανταγωνισμό. Επί τούτου ανέφερε πως ο ίδιος προσωπικά δεν έχει πειστεί,   θεωρώντας πως άλλες παράμετροι συνθέτουν το ζήτημα του ανταγωνισμού όπως το τοκογλυφικό επιτόκιο του τραπεζικού συστήματος, η  γραφειοκρατία, η φορολογία, ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά η Κυβέρνηση. Επιπροσθέτως  δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι μέχρι σήμερα ο ανταγωνισμός των ελληνικών προϊόντων δεν έφτασε σε εκείνο το σημείο ώστε η χώρα μας να κερδίσει τη μάχη των εξαγωγών.  Συνεπώς εξέφρασε την δυσπιστία του για το εάν οι εν λόγω ρυθμίσεις αφορούν όχι μόνο τις επιταγές που επιχειρεί να επιβάλει η Τρόικα, αλλά και οι συνομιλητές των κρατικοδίαιτων βιομηχάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: