Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Απάντηση στην απολογία του εκδότη των ΝΕΩΝ

Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα του Αιτωλικού», με τίτλο «Απολογούμαι για την πολιτιστική προσφορά μου στον Δήμο μου» του κ. Σπύρου Κουτσάφτη, εκδότη – διευθυντή – ιδιοκτήτη της εφημερίδας, ...όπως αναφέρετε στην ταυτότητά της, θέλω να επισημάνω τα εξής:

Ο κ. Σπύρος Κουτσάφτης στο δημοσίευμα αυτό, κατά την προσφιλή του τακτική, γράφει μία αλήθεια και δεκάδες ψέματα, συκοφαντίες και ανακρίβειες.
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. εκδότης των «Νέων του Αιτωλικού» διοργάνωσε το έτος 2003 για λογαριασμό της εφημερίδας του, έκθεση τμήματος της πινακοθήκης «Χ & Σ Μοσχανδρέου» στην χριστιανική στέγη Αιτωλικού.

Ο λόγος της πρωτοβουλίας αυτής προφανέστατος.
Η διαφήμιση της εφημερίδας του.
Κίνηση σωστή για κάθε επιχειρηματία που θέλει να αυξήσει τα έσοδά του.
Σκεπτόμενος όμως πονηρά και προκειμένου να μειώσει το κόστος της προσπάθειας του, ζήτησε να ενταχθεί η έκθεση αυτή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και να επιβαρυνθεί ο Δήμος τα έξοδα ασφάλισης των έργων.

Την ίδια ακριβώς περίοδο, γινόταν μια άλλη μεγάλη έκθεση στον πολυχώρο του «Sofat» στην παραλία Αιτωλικού από έξι (6) διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες και με θέμα τον Ι Μ Παναγιωτόπουλο. Στην έκθεση αυτή με σημαντικά έργα, δεν ζήτησε κανένας από τους εκθέτες να ασφαλιστούν τα έργα του.

Γιατί λοιπόν ο κ. Κουτσάφτης ζήταγε ασφάλεια έργων την οποία δέχτηκε να επιβαρυνθεί ο Δήμος Αιτωλικού;
Τον λόγο «ξέχασε» να τον γράψει στην απολογία του.
Διότι τα έργα θα τα ασφάλιζε πολύ στενό συγγενικό του πρόσωπο, η οποία θα έπαιρνε και την νόμιμη προμήθεια από την ασφάλεια αυτή.

Φτάνουμε λοιπόν στο κορύφωμα του μυθιστορήματος, όπου ο κ. Κουτσάφτης παρουσιάζοντας αξιοθαύμαστο μνημονικό (που δεν έχει όπως θα δούμε παρακάτω), παρουσιάζει τον Δήμαρχο να κατεβαίνει στο γραφείο του Αντιδημάρχου, να συσκέπτονται για τα 1000,00 ευρώ του κ. Κουτσάφτη, αυτός να περιμένει άδικα επί μισή ώρα και τελικά αγανακτισμένος να εισβάλει στο γραφείο του Αντιδημάρχου, για να λύσει το οικονομικό πρόβλημα που είχε με τον Δήμο Αιτωλικού και να εισπράττει την απάντηση «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».
Κύριε διευθυντή της εφημερίδας «Νέα του Αιτωλικού», η μακροχρόνια απουσία σας από το Αιτωλικό δεν σας επιτρέπει να έχετε γνώσεις για τα αυτονόητα και σας αναγκάζει σε ψεύδη και συκοφαντίες.

Ο Δήμος Αιτωλικό έχει προχωρήσει τεχνολογικά και έχει ενδοεπικοινωνία με εσωτερικά τηλέφωνα ώστε να μη χρειάζεται να κατέβει ή να ανέβει κανένας προκειμένου να συνεννοηθεί με άλλον.
Επίσης οι πόρτες των γραφείων των αιρετών του Δήμου ήταν ανοιχτές για όλο τον κόσμο, εκτός και αν κάποιος δημότης ζητούσε ιδιαίτερη συνάντηση για πρόβλημα που δεν ήθελε να γίνει γνωστό σε όλους.
Τώρα αν εσύ δεν άντεξες να περιμένεις και εισέβαλες στο γραφείο του Αντιδημάρχου με δική σου πρωτοβουλία την στιγμή που ήταν άλλος μέσα, απλά δείχνει την αγωγή σου και τον σεβασμό που έχεις απέναντι στους πολίτες και τους αιρετούς του Δήμου.

Όμως την φράση «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» δεν την άκουσες ποτέ μέσα στο Δημαρχείο και ψεύδεσαι ασύστολα και χάριν εντυπώσεων.
Αντίθετα άκουσες να σου λέω, ότι για να πληρωθείς πρέπει να εκδόσεις τιμολόγιο προς τον Δήμο Αιτωλικού, γιατί χρήματα «μαύρα» και «κάτω από το τραπέζι» δεν πρόκειται να πάρει κανείς όσο θα είμαι εγώ Αντιδήμαρχος.

«Φέρε τιμολόγιο στο όνομα του Δήμου και θα πληρωθείς την ίδια στιγμή» ήταν η φράση που ειπώθηκε. Εσύ βέβαια επέμενες να πληρωθείς «κάτω από το τραπέζι», οπότε κάπου εκεί η συζήτηση έλαβε τέλος.
Εδώ φαίνεται και το μεγαλείο της υποκρισίας, η εφημερίδα «Νέα του Αιτωλικού» να κόπτεται τάχα για την διαφάνεια των οικονομικών του Δήμου και ο ιδιοκτήτης της να ζητάει χρήματα από τον Δήμο Αιτωλικού χωρίς νόμιμα παραστατικά.
Δεν θα ήταν άσχημο πάντως να δημοσιεύσεις την υπογεγραμμένη εξοφλητική απόδειξη των ασφαλίστρων, αντί της ειδοποίησης που δημοσίευσες.

Και περνάμε τώρα στο δεύτερο μέρος του παραμυθιού που ονόμασες «Απολογία».
Ισχυρίζεσαι ότι μετά από αρκετούς μήνες κάποιο βράδυ του 2004 σου τηλεφώνησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ν Φραγκούλης και σου είπε διάφορα. Εδώ λοιπόν μπαίνει το θέμα του μνημονικού που λέγαμε παραπάνω, το οποίο μνημονικό δεν έχεις, αλλά χρησιμοποιείς κατά βούληση και συκοφαντικά.
Ο κ. Φραγκούλης το 2004 ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι Αντιδήμαρχος (πως σου ξέφυγε αλήθεια) και καμία αρμοδιότητα δεν είχε με τα οικονομικά του Δήμου, άρα οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ σας ή είναι αποκύημα της φαντασία σου, ή σε βρήκαν χαζό και σε δούλεψαν.

Κύριε Κουτσάφτη, οι εμμονές σας στο πρόσωπό μου περί κουκουλοφόρων, από την μία μεριά δείχνει τα ψυχοφθόρα αισθήματα μίσους που θρέφεται για μένα αλλά και για όποιον ασχολείται με τα κοινά (άρα εμπόδιο στα σχέδια σας) και από την άλλη τις ανύπαρκτες σχέσεις σας με την τεχνολογία και το internet.
Οι κουκουλοφόροι κ. εκδότη έχουν ονοματεπώνυμο και κατοικοεδρεύουν στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας σας.
Ονομάζονται μπερτόδουλος, τσιγάρας, τσούτσος, νίδοβας, περδικούλας, κουλτούρας και άλλα «ευφυή» ονόματα που μπορεί να σκέφτεται ένας μεγαλοεκδότης.

Αν θέλεις να απολογηθείς για κάτι, γράψε για την καταγγελία που έκανες στο ΥΠΕΧΩΔΕ εις βάρος του Δήμου Αιτωλικού για δήθεν μπαζώματα.
Καταγγελία με την οποία επεδίωκες την επιβολή προστίμου στον Δήμο, δηλαδή σε βάρος όλων των δημοτών, πράγμα το οποίο δεν έγινε γιατί δεν βρέθηκε παράβαση.
Και μετά θα σου απαντήσω τι είπαν οι υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ παρουσία πέντε ατόμων, για τον κύριο που ανεβοκατεβαίνει στην υπηρεσία τους και τους πίεζε για τον έλεγχο και για την επιβολή προστίμου.

Όσο για τα λαϊκίστικα περί της εφημερίδας σου που ανήκει σε όλους τους δημότες και λοιπά γλυκανάλατα, το μόνο που ξέρω είναι ότι έχεις επιμερίσει στους δημότες τα έξοδα της εφημερίδας μέσω των συνδρομών που ζητάς, αλλά τα έσοδα ανήκουν στον εκδότη – διευθυντή – ιδιοκτήτη των Νέων του Αιτωλικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: