Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Επιδότηση ενοικίου

Από σήμερα 6 Ιουλίου και έως τις 15 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), μπορούν να υποβάλλουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του έτους 2009...
Προσοχή μόνο γιατί σήμερα και αύριο απεργούν τα ΚΕΠ
Δικαιούχοι της επιδότησης ενοικίου είναι Έλληνες και οι αλλοδαποί που έχουν καταβάλει εισφορές υπέρ του ΟΕΚ και έχουν ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ ο άγαμος και ο έγγαμος χωρίς παιδιά, μέχρι 14.000 ευρώ ο έγγαμος με ένα παιδί, μέχρι 16.000 ευρώ με 2 παιδιά, μέχρι 18.000 ευρώ με 3 παιδιά και μέχρι 20.000 ευρώ με 4 παιδιά.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που καταβάλλουν εισφορές στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ενώ ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν για ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα είναι οι άνεργοι και όσοι έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα, όπου το ποσόν της επιδότησης είναι αυξημένο έως και 50%.

Οι δικαιούχοι πρέπει επιπλέον να συγκεντρώνουν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα του οικονομικού έτους 2008 να μην υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Το όριο αυτό του εισοδήματος προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.

- Να ενοικίαζαν κυρία κατοικία το έτος 2008 και να μην έχουν οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη τους περιουσιακά στοιχεία, οπουδήποτε στην Ελλάδα, ικανά να τους εξασφαλίσουν οικογενειακή στέγαση.

- Να μην έχουν λάβει οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη τους δάνειο ή κατοικία από τον ΟΕΚ ή στεγαστικό δάνειο από το υπ. Υγείας Πρόνοιας και Κοιν. Ασφαλίσεων βάσει του Ν.Δ. 1138/72.

Δεν υπάρχουν σχόλια: