Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Η ύδρευση του Αιτωλικού

Δημοπρατήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το έργο της νέας γεώτρησης και μεταφοράς νερού στο υδραγωγείο στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού. Το έργο είναι ύψους 430.000,00 € και περιλαμβάνει... την κατασκευή αντλιοστασίου στην θέση «Τσαγκρινέικα» επί της Εθνικής οδού, όπου και υπάρχει πηγή, το νερό της οποίας μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους χαρακτηρίστηκε κατάλληλο για κατανάλωση.

Επίσης θα κατασκευαστεί αγωγός μήκους 3 χιλιομέτρων περίπου προκειμένου να μεταφέρει το νερό αυτό στο ήδη υπάρχων υδραγωγείο στο Κεφαλόβρυσο.
Από εκεί το νερό θα φεύγει στο υπάρχων δίκτυο και θα φτάνει στην κατανάλωση.

Παραμένει όμως το πρόβλημα του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης, με τις πολλές βλάβες και τους καρκινογόνους σωλήνες αμιάντου.
Σωστή ύδρευση θα έχουμε, όταν τελειώσει και το έργο του δικτύου ύδρευσης μέσα στο νησί, το οποίο έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό.

Με ολοκληρωμένο το δίκτυο, το νερό θα μεταφέρετε στην δεξαμενή που κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας Αντώνη Γρίβα και η οποία δεν έχει λειτουργήσει ακόμα.
Στην δεξαμενή θα χλωριώνεται πλέον κατάλληλα και όχι όπως γίνεται μέχρι τώρα, που το χλώριο πέφτει απευθείας μέσα στο σωλήνα, με αποτέλεσμα τα πρώτα σπίτια κοντά στο υδραγωγείο να πίνουν πολύ χλώριο γιατί δεν προλαβαίνει να διαλυθεί και στα τελευταία στην Μπούζα και την Αστροβίτσα να μην φτάνει το χλώριο ή να φτάνει σε ελάχιστη ποσότητα.

Για την ολοκλήρωση αυτού του έργου, πρέπει να γίνουν ακόμη οι εργασίες σύνδεσης των σωληνώσεων που βρίσκονται από την μία μεριά στην Ανατολική παραλία και από την άλλη μεριά στην περιμετρική.
Η σύνδεση θα γίνει με υποθαλάσσιο αγωγό, ο οποίος έχει συναρμολογηθεί ήδη, αλλά παραμένει παρατημένος στο δρόμο της Ανατολικής παραλίας.

Επίσης πρέπει να γίνουν και οι συνδέσεις των παροχών των οικιών και καταστημάτων με το νέο δίκτυο ύδρευσης.
Ας ευχηθούμε μόνο να γίνουν σύντομα τα έργα αυτά, για να πιούμε επιτέλους καθαρό και ποιοτικό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: