Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Γιορτή ψαριού

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Γιορτή ψαριού που έγινε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Αιτωλικό. Η κεντρική πλατεία βούλιαξε στη κυριολεξία, κυρίως από ξένους επισκέπτες, αλλά φυσικά και τους ντόπιους, που γεύτηκαν φτηνό καλό ψάρι (3 ευρώ η μερίδα).....

Τα καθίσματα που είχαν στρωθεί από νωρίς πάνω στην πλατεία γέμισαν γρήγορα, όπως και όλα τα καταστήματα τόσο της πλατείας, όσο και των πεζόδρομων που ενώνουν την πλατεία με τον κεντρικό δρόμο του Αιτωλικού.
Μετά το φαγητό άρχισε ο χορός, καθώς είχαν τοποθετηθεί ηχητικά συγκροτήματα που έπαιζαν αδιάκοπα ξεσηκώνοντας τον κόσμο και  κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στα αρνητικά της γιορτής συγκαταλέγεται το γεγονός ότι υπήρχε μόνο ένα σημείο ψησίματος και πώλησης ψαριών, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί ουρά αναμονής. Έτσι αρκετοί ήταν αυτοί που μη μπορώντας να περιμένουν στην ουρά, κατέφυγαν στα καταστήματα παραγγέλλοντας ….σουβλάκια.
Η έλλειψη περισσοτέρων σημείων πώλησης ψαριών συνέβαλε και  στην απουσία κόσμου από τον κεντρικό δρόμο και την παραλία.
Ο Δήμος Μεσολογγίου που επιβαρύνθηκε  μερικώς το κόστος της γιορτής  μιας και τα μισά ψάρια ήταν προσφορά των Αιτωλικιώτικων ιχθυοτροφείων, θα πρέπει να εξετάσει την δωρεάν διανομή των ψαριών με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών.

 








2 σχόλια:

Ξερόλας είπε...

Πάντα τέτοια ευχάριστα ! Λυπάμαι που δεν παραβρέθηκα...Και του χρόνου καλύτερα !

Stratos Kyrkos είπε...

Και του χρονου