Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μηνυμα του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες
Αγαπητοί Γονείς, Εκπαιδευτικοί και Μαθητές
Η νέα σχολική χρονιά δυστυχώς δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. Η βαθύτατη οικονομική κρίση που ταλανίζει την πατρίδα μας, οι συνεχείς περικοπές των κοινωνικών και εκπαιδευτικών κρατικών δαπανών, καθώς και οι αβλεψίες και οι καθυστερήσεις της κεντρικής διοίκησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους πάνω στην έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς.......

Παρ’ όλο αυτά δεν πρέπει να επιτρέψουμε η κατήφεια και η απαισιοδοξία να κυριαρχήσουν. Απεναντίας πρέπει συνενώνοντας τις δυνάμεις μας - ο Δήμος, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και οι μαθητές - με συνεργασία, αλληλοκατανόηση και συνευθύνη, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των σχολείων και να δρομολογήσουμε ουσιαστικές λύσεις σε αυτά. Άλλωστε η δημόσια εκπαίδευση, η μόρφωση, η παιδεία και η αγωγή των παιδιών μας, δεν ανήκει στο κράτος και στην οιανδήποτε κυβέρνηση. Ανήκει στην κοινωνία και γι’ αυτό είναι υπόθεση και καθήκον όλων μας να την υπερασπιστούμε και να την περιφρουρήσουμε.
Αγαπητοί Γονείς, Εκπαιδευτικοί και Μαθητές
Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.
Στους πολίτες του «Δήμου της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας» δεν αρμόζει άλλωστε η μεμψιμοιρία, η παραίτηση, ο φόβος και η ηττοπάθεια. Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας, με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες της εποχής και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη παιδεία σε μια καλύτερη Ελλάδα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: