Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΕΡΜΟ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ.


Ποιό γεφύρι της Άρτας;
Εκείνο έγινε κάποτε κι έμεινε χιλιοτραγουδισμένο  απ’  τα χείλη του λαού να στέκει εκεί αγέρωχο ανά τους αιώνες. Εκείνο που στοίχειωσε - σε χρόνους δίσεκτους που λέει κι ο ποιητής- είναι εκείνο το έρμο το υπό κατασκευή λαογραφικό μουσείο του χωριού μας, .......
όπου θα βρίσκουν φιλόξενη στέγη οι υλικές μαρτυρίες του τόπου και που θα προβάλλει τον πολιτιστικό πλούτο των παραδόσεων και της ιστορίας του χωριού μας, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.
Το υλικό της συλλογής του Μουσείου που απλόχερα πρόσφεραν όλοι σχεδόν οι χωριανοί είναι έτοιμο  από πολύ καιρό.
Κι ενώ «φαγώθηκε το βοϊδι κι έμεινε μόνο η ουρά» που λέει κι ο λαός, κι έμειναν πέντε πράγματα, να ολοκληρωθεί η αίθουσα, να γίνει η εγκατάσταση των πραγμάτων, και το μουσείο να ανοίξει στο κοινό, πάει να ματαιωθεί όλη η προσπάθεια διότι δεν υπάρχει λέει δεκάρα τσακιστή.
Πότε υπήρχε θα μου πείς δεκάρα τσακιστή για τον πολιτισμό; Ξεχάστε το.
Δημόσια οικονομική  βοήθεια δεν πρόκειται να υπάρξει. Ότι κάνουμε μόνοι μας πια να τελειώσει και τούτος ο βραχνάς.
Μόνο αν βάλουμε ένα χεράκι όλοι μας, όπως μπορεί και δίνεται ο καθένας, θα τελειώσει και αυτό το στοίχημα. (Το εκλεγμένο κοινοτικό συμβούλιο και η υπεύθυνος του λαογραφικού που διαχειρίζεται το όλο θέμα, βρίσκεται πια σε αδιέξοδο και ζητάει την συνδρομή όλων των απανταχού της γης Αγγελοκαστριτών.)
 Όλα ρημάζουν πια σ’ αυτό το τόπο.
 Ας βρούνε κάτι τα παιδιά μας κι από μας.
Κι αυτό είναι ένα αξιόλογο έργο για τον τόπο μας.

Εφημερίδα Αγγελοκάστρου το ΚΑΣΤΡΟ.    Κώστας Μπούτιβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: