Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκος Καραπάνος: «Απούσα η κυβέρνηση από την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Αιτωλοακαρνανίας»


Ο γραμματέας της ΕΚΟ Εμπόρων της ΝΔ, Νίκος Καραπάνος παρέστη στο επίσημο ξεκίνημα της 1ης «Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων Αιτωλοακαρνανίας» που διοργανώνεται στο Μεσολόγγι.
Μετά το τέλος της ξενάγησης στα περίπτερα της έκθεσης ο κ. Καραπάνος δήλωσε:
«Μας δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστώσουμε τη δυναμική της παραγωγικής βάσης της Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα της δυναμικής που έχει ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας του τόπου μας......

Είδαμε επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναδεικνύουν τα τοπικά μας προϊόντα και τα καθιστούν ανταγωνιστικά.
Είδαμε καινοτόμες δραστηριότητες σε κλάδους που η χώρα μας έκανε εισαγωγές.
Είδαμε συνεταιριστικές ενώσεις με σύγχρονες και πρωτοπόρες δραστηριότητες.
Με τις παραπάνω διαπιστώσεις από την ξενάγησή μου στα περίπτερα της έκθεσης μπορώ να πω ότι ο τόπος μας έχει μέλλον.
Όμως για να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων αυτών, θα πρέπει η κυβέρνηση να πάψει να αντιμετωπίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα, ως ένα μέσο για να γεμίζει τα ταμεία του κράτους και θα πρέπει να δώσει αναπτυξιακά κίνητρα.
Θα πρέπει να απλουστευτούν στην πράξη οι διαδικασίες για την ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα, θα πρέπει να παταχτεί η γραφειοκρατία και κυρίως θα πρέπει να αναληφτούν δράσεις για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των κλάδων τους πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα.
Ταυτόχρονα δεν πρέπει να μην σχολιάσουμε το γεγονός, ότι η κυβέρνηση ήταν απούσα από την έκθεση, τόσο στο οργανωτικό της σκέλος, όσο και σε εκπροσώπηση στα εγκαίνιά της…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: