Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Δικαίωση των ψαράδων για την μόλυνση του βιολογικού

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 23-1-2009 και αναφορικά με το θέμα της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων σχετικά με τα σφαγεία, πήρε τον λόγω δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης που είναι και τεχνικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής και ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:...Τα σφαγεία Αιτωλικού έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου, το οποίο καταλήγει στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού.
Κάθε φορά που διοχετεύει το σφαγείο λύματα, αποσυντονίζεται ο βιολογικός με αποτέλεσμα να χρειάζονται 15 μέρες κάθε φορά προκειμένου να επιδιορθωθεί και να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία!!!
Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι ο ενοικιαστής των σφαγείων, διοχετεύει μια φορά το μήνα λύματα στον βιολογικό, τότε ο βιολογικός δεν λειτουργεί τις μισές μέρες του χρόνου.
Στο διάστημα αυτό, τα λύματα καταλήγουν είτε αυτούσια στη λιμνοθάλασσα, είτε ακατάλληλα επεξεργασμένα!
Αυτά τα λύματα θέλει ο Δήμαρχος να τα οδηγήσει στο νησί του Ντολμά!
Και ενώ υπόσχεται στους ψαράδες ότι το νερό που θα καταλήγει εκεί θα είναι κατάλληλο για πότισμα, έρχεται ένας δημοτικός του σύμβουλος και τον διαψεύδει δημόσια, επιβεβαιώνοντας συγχρόνως τους φόβους των ψαράδων για την μόλυνση της λιμνοθάλασσας!
Αλήθεια δεν γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος, το πρόβλημα που δημιουργούν τα σφαγεία στον βιολογικό;
Δεν γνωρίζει ότι ο βιολογικός υπολειτουργεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα;
Ο επιστήμονας μελετητής της επέκτασης του βιολογικού στο νησί του Ντολμά, υπολόγισε στη μελέτη του τι συμβαίνει όταν τα λύματα καταλήγουν αυτούσια στη λιμνοθάλασσα;
Τελικά η δημοτική μας αρχή, φάσκει και αντιφάσκει, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο ερωτηματικό για την επιμονή της, να ρίξει τα λύματα του βιολογικού πάνω στο νησί του Ντολμά. Επιμονή τουλάχιστον ύποπτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: