Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Απορρίφθηκε πρόταση του Δημάρχου

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 23-1-09, είχαμε για πρώτη φορά απόφαση αντίθετη της βούλησης του προεδρείου και του Δημάρχου.
Συγκεκριμένα ζητούσε γνωμοδότηση για έγκριση περιβαλλοντικών όρων, ο ενοικιαστής των δημοτικών σφαγείων, προκειμένου να ιδρύσει αλλαντοποιία.
Η πρόταση της Προέδρου και του Δημάρχου ήταν να δοθεί η έγκριση.
Κατά την ψηφοφορία της πρότασης, δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, ψήφισαν αρνητικά. Επίσης αρνητική ψήφο έδωσαν και όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η πρόταση με 8 ψήφους αρνητικούς έναντι 6 θετικών.
Είναι η πρώτη φορά επί θητείας Νίκου Γαλάνη, που απορρίπτεται πρότασή του από συμβούλους του.
Κατά καιρούς υπήρχαν δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφιζαν αντίθετα των προτάσεων του Δημάρχου, χωρίς όμως να επηρεάζεται το αποτέλεσμα.
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι τα εξής:
• Είναι άραγε η αρνητική ψήφος, αντίδραση λόγω της τοποθέτησης του Νίκου Φραγκούλη, ξανά στη θέση του Αντιδημάρχου; Είναι αρκετοί οι δημοτικοί σύμβουλοι που αναφέρονται αρνητικά στην τοποθέτηση αυτή.
• Μήπως είναι αντίδραση στο πρόσωπο της Προέδρου του ΔΣ; Και οι δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ψήφισαν αρνητικά, ΔΕΝ είχαν ψηφίσει για πρόεδρο του ΔΣ την Β Τσίντζου.
Στα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια, θα δούμε αν θα συνεχιστούν οι αντιδράσεις και αν θα έχει πρόβλημα πλέον ο Δήμαρχος, με τις αποφάσεις που θα θέλει να εγκρίνει το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: