Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Υφυπουργός ο Μάριος

Ο Μάριος Σαλμάς γνωστός σε όλους από την πολιτική και την ακαδημαϊκή του πορεία, πήρε την θέση του υφυπουργού Υγείας, δίπλα στον Δημ. Αβραμόπουλο (υπουργό) με τον καινούργιο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.Ο Μάριος λόγου του αντικειμένου του αλλά και λόγου της μεγάλης προτίμησης των Αιτωλοακαρνάνων που επανειλημμένα έδειξαν στις εκλογικές αναμετρήσεις, άξιζε την θέση αυτή. Έτσι η Αιτωλοακαρνανία - ο μεγαλύτερος νομός της χώρας, αποκτά δικαιωματικά τoν υπουργό της. Ο ευαίσθητος τομέας της υγείας στην περιοχή, ελπίζει και περιμένει. Τo etolikonews μεταβιβάζει τις ευχές και τις προσδοκίες όλων για το κοινό συμφέρον.
Σύντομο βιογραφικό του Μ.Σαλμά
Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία στις 24.2.1968.
Έγγαμος με τη δικηγόρο Ειρήνη Καρούνη.
Επάγγελμα: Λέκτορας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Χειρουργός Ορθοπεδικός, Αθλίατρος.
Σπουδές: Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Ειδίκευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετεκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Balgrist στη Ζυρίχη της Ελβετίας.
Εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2000, του 2004 και του 2007. Διετέλεσε ιατρός των αθλητικών σωματείων: Εθνική ομάδα άρσης βαρών, “Έσπερος Καλλιθέας” (μπάσκετ Α1 Εθνική) “Εθνικός Αστέρας” (ποδόσφαιρο Α΄ Εθνική) “Αστέρας” Ναυπάκτου (ποδόσφαιρο Γ΄ Εθνική). Κατά την περίοδο 1998- 1999 ήταν συνεργάτης- ιατρός της Π.Α.Ε. “Α.Ε.Κ.” (ποδοσφαιρικό τμήμα). Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής του Α.Π.Θ. (1988), της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Α.Π.Θ. (1989), καθώς επίσης ιδρυτής και Πρόεδρος στο 1ο και στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής (1989) στην Πανελλήνια Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών (1990) και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία υγειονομικών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας (1993). Έχει κάνει 45 ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, 14 δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Βραβεύθηκε με το Α΄ βραβείο του Πανελλήνιου Ορθοπεδικού Συνεδρίου (Ρόδος 1985) και τιμήθηκε από την Ένωση Δωρητών Οργάνων Σώματος Ανθρώπου. Είναι μέλος της New York Academy of Science και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών Αλεξανδρούπολης (1988). Την περίοδο 2001-2004 ήταν αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Ολυμπιακών αγώνων της ΝΔ και από το 2004 έως σήμερα τομεάρχης μεταφορών και επικοινωνιών της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: