Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ένταση στην συνεδρίαση του ΔΣ του Μουσείου Κατράκη

Συνεδρίασε την Τετάρτη 27-5-2009 το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Χαρακτικής «Βάσω Κατράκη». Η συνεδρίαση έγινε στην Αθήνα.
Παρόντες ήταν, ο Νίκος Γαλάνης Δήμαρχος Αιτωλικού και πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου,....από τα μέλη της οικογένειας Κατράκη, ο Σπύρος Κατράκης ενώ την Μαριάννα Κατράκη εκπροσώπησε ο σύζυγός της Νικήτας Δεσποτίδης, ο εκπρόσωπος της οικογένειας Κώστας Σταυρόπουλος Τεχνοκριτικός, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Σαμαντάς Ταμίας του ΔΣ, ο Κώστας Σταράμος αιρετός του Δήμου Αιτωλικού επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιώργος Σαλτός αιρετός του Δήμου Αιτωλικού, η Έφη Σκρούντζα εκπρόσωπος της Ένωσης Κριτικών Τέχνης, καθώς και ο Χρήστος Λάτσινος ως εκπρόσωπος του Πολιτιστικού συλλόγου Αιτωλικού.

Από την αρχή της συνεδρίασης δημιουργήθηκε ένταση ως προς την νομιμότητα της συμμετοχής του εκπροσώπου του Πολιτιστικού συλλόγου. Και αυτό γιατί όπως ακούστηκε, δεν παραιτήθηκε από το ΔΣ του Κατράκειου ο προηγούμενος εκπρόσωπος Γιώργος Σφυρής. Ο Χρήστος Λάτσινος ανέφερε ότι κοινοποιήθηκε νόμιμα η αλλαγή του μέλους εκ μέρους του Συλλόγου προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του Μουσείου.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Αιτωλικού εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Πολιτιστικού συλλόγου και ζήτησαν να τεθεί σε ψηφοφορία η νομιμότητα της συμμετοχής του Χρήστου Λάτσινου στο ΔΣ του Μουσείου.
Στο σημείο αυτό ο Λάτσινος αποχώρησε οικιοθελώς από την συνεδρίαση, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση, επιφυλασσόμενος όμως για κάθε νόμιμη ενέργεια εκ μέρους του Πολιτιστικού συλλόγου.

Στην συνέχεια συζητήθηκε η αίτηση που κατέθεσαν τα μέλη του συμβουλίου. Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΣ ανέφερε ότι θα δοθούν όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν (δεν τα είχε διαθέσιμα στο παρόν συμβούλιο) και ότι το χρέος του Μουσείου είναι 21.000,00€ για τα ηλεκτρικά του Μουσείου.
Επίσης έγινε αναφορά στην έκθεση που είναι σε εξέλιξη στο Μουσείο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο να μην υπάρχει εκπρόσωπος του Πολιτιστικού συλλόγου στο ΔΣ του Μουσείου και να αντικατασταθεί από εκπρόσωπο του Λαογραφικού Μουσείου.
Μια τέτοια εκδοχή (εφόσον είναι νόμιμη βάση του καταστατικού) θα πυροδοτήσει νέα διαμάχη μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Πολιτιστικού συλλόγου, οι σχέσεις των οποίων είναι κάκιστες.
Επιβεβαιώνεται όμως το άρθρο του etoliko – news που μιλούσε για «πόλεμο» μεταξύ του Δημάρχου και του Πολιτιστικού συλλόγου Αιτωλικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: