Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Εγκατάλειψη των Δημοτικών κτιρίων

Στο οικισμό «Αιτωλικό Ι» που κτίστηκαν τα σπίτια του ΟΕΚ, αριστερά της Επαρχιακής οδού Αιτωλικού – Νεοχωρίου πριν το γήπεδο, υπάρχει ένα κτίριο ισόγειο γύρω στα 400 μ2 το οποίο ανήκει στον Δήμο Αιτωλικού...και μέχρι πέρσι το είχε μισθωμένο το ΚΕΚ «Ευπυρίδες» και το χρησιμοποιούσε για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Εκεί συνήθως υλοποιούνταν προγράμματα με μορφή σεμιναρίων, που είχαν σχέση με ανέργους ή ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες,

Το ΚΕΚ «Ευπυρίδες» που εδρεύει στην Αττική στα Νέα Λιόσια, τελικά σταμάτησε να δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και παρέδωσε το κτίριο στον Δήμο πριν ένα χρόνο περίπου.
Από τότε το κτίριο παραμένει κενό. Έχει αρχίσει σιγά σιγά να ερειπώνεται χωρίς καμία φροντίδα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Τζάμια σπασμένα, τοίχοι γεμάτοι υγρασία, δίνουν την εικόνα της εγκατάλειψης.

Το κτίριο είναι χωρισμένο σε αίθουσες και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πάμπολλες χρήσεις.
Και πρώτα απ’ όλα θα μπορούσε να γίνει πολιτιστική στέγη, φιλοξενώντας όλους τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας (Αρματωμένων, Καβαλαραίων, Αιμοδοτών κλπ).

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου αφού διαθέτει αίθουσες για αποθήκευση υλικών και εργαλείων.
Επίσης μπορεί κάλλιστα να ενοικιασθεί σε ιδιώτες μετά τον σχετικό διαγωνισμό, προκειμένου να ιδρυθούν εμπορικά καταστήματα εκεί.

Χίλιες δυο ανάγκες μπορεί να εξυπηρετήσει ένα τέτοιο κτίριο. Όμως η Δημοτική μας Αρχή επέλεξε να το διατηρεί κλειστό, εγκαταλειμμένο στην τύχη του, να το ερειπώνει ο χρόνος.
Γιατί; Δεν έχει κτιριακές ανάγκες ο Δήμος;
Δεν χρειάζεται ένα επιπλέον έσοδο για τα ελλειμματικά ταμεία του;

Και στο τέλος θα μπορούσαν να το συντηρήσουν με ένα βάψιμο και ένα καθάρισμα, απλά και μόνο για να μην υπάρχει ένα ερείπιο στο κέντρο μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής!


Δεν υπάρχουν σχόλια: