Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Την στιγμή κατά την οποία ο τυφώνας του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» σαρώνει τα πάντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θεωρούμε ότι ο πολιτισμός πρέπει να εξαιρεθεί από την ισοπέδωση και την απαξίωση. Ο λόγος για το ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΝΠΔΔ του πρώην Δήμου Αιτωλικού. Σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 οι νέοι Δήμοι πρέπει, μεταξύ των άλλων να συγκροτήσουν ένα νομικό πρόσωπο, όπου μέσα σε αυτό θα “χωράνε” ο πολιτισμός μέχρι η κοινωνική και προνοιακή πολιτική τους!......
Ο κίνδυνος για το ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ είναι μεγάλος. Δεν μπορεί να συνυπάρξει ένα Μουσείο με ευρύτερη αναγνωρίσιμη δραστηριότητα, μακροχρόνια απόδοση έργου και εμβέλεια με πανελλαδικό και διεθνή χαρακτήρα, σε ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο του Δήμου Μεσολογγίου.

Η Π.Κ. ΣΥΝ Μεσολογγίου προτείνει:
Σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 να προχωρήσει ο Δήμος στην διατήρηση του ΚΑΤΡΑΚΕΙΟΥ ως αυτοτελούς νομικού προσώπου, διότι και αναγνωρισιμότητα υπάρχει και καταξιωμένη προσφορά και εθνική – διεθνής εμβέλεια. Προς τούτο απαιτείται απόφαση των 2/3 του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου και Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου καλείται να το πράξει ΑΜΕΣΑ. Γιατί πέραν όλων των άλλων το έργο και η προσωπικότητα της Βάσως Κατράκη, είναι ικανά από μόνα τους για την δικαιολογημένη διατήρηση του συγκεκριμένου Νομικού Προσώπου.
Δηλώνουμε τέλος ως Π.Κ. ΣΥΝ Μεσολογγίου ότι αυτό αποτελεί ελάχιστο χρέος τιμής απέναντι σε δημιουργούς που έδωσαν αίγλη στην πατρίδα μας και ξεπέρασαν τα εθνικά σύνορα, καθιστώντας την γενέτειρα της Βάσως Κατράκη σημείο πολιτιστικής αναφοράς. Ελπίζουμε το Δ.Σ. Μεσολογγίου να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λάβει την σχετική απόφαση.  

Το Γραφείο Τύπου
της Π.Κ. ΣΥΝ Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: