Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Εν όψει της πραγματοποίησης της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας της 23ης Φεβρουαρίου, είναι επιτακτική αναγκαιότητα να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τη μάχη για την καλύτερη προετοιμασία των δυνάμεων της εργασίας,..... με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και αγωνιστική παρουσία όλων μας.

Η Απεργία πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δυσμενή πολιτική και οικονομική συγκυρία, κατά την οποία η ύφεση στην πραγματική οικονομία βαθαίνει ανεξέλεγκτα, ενώ η κοινωνική κρίση οξύνεται με απρόβλεπτες συνέπειες.
Η μαζικότητα της Απεργίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μέγιστο πολιτικό και κοινωνικό γεγονός, ικανό να αντιστρέψει τη φορά των πραγμάτων και να θέσει τις προϋποθέσεις για την απομάκρυνση της χώρας από το αδιέξοδο και καταστροφικό νεοφιλελεύθερο γύψο της Τρόικας και της Κυβέρνησης και τη διατύπωση μιας εναλλακτικής προοπτικής για τη χώρα μας.

Οι εξελίξεις που επισυμβαίνουν σήμερα στη χώρα και γενικότερα στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, αφορούν ουσιαστικά την συντονισμένη νεοφιλελεύθερη επίθεση του διεθνούς παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου και ειδικότερα του χρηματοπιστωτικού, ώστε να επιβάλει την ανασυγκρότησή του μέσα από μια βίαια ανακατανομή του πλούτου σε βάρος της εργασίας.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Διεκδικούμε την αποδέσμευση της χώρας από τις μονεταριστικές και περιοριστικές πολιτικές των Βρυξελλών, που ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών και όχι των λαών και των πολιτών. Πολιτικές που προκαλούν απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.
Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΚΟΙΝΗ δράση μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, μπορούμε να είμαστε πιο ΔΥΝΑΤΟΙ και πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ για τα κοινά εργασιακά μας προβλήματα.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Στο πλαίσιο της απεργίας της 23ης Φεβρουαρίου οργανώνουμε τοπικές δράσεις ενάντια στην ακρίβεια. Συμμετέχουμε στο συντονιστικό που δημιουργήθηκε από μαζικούς φορείς της περιοχής και στο συλλαλητήριο που αποφασίστηκε την μέρα της απεργίας στη γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου με αίτημα την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής.

Σήμερα σε εποχή γενικότερης μείωσης του εισοδήματος των περισσότερων κοινωνικών ομάδων είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική ανάγκη να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των τιμολογίων της Γέφυρας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει μετάβαση με λεωφορείο στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου για το άνοιγμα των διοδίων
Η Διοίκηση
του Ε.Κ. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: