Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΙΒΑΡΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ-ΟΙΝΙΑΔΩΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!


Η ενέργεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να προχωρήσει σε δημοπράτηση ενοικίασης των ιβαριών που βρίσκονται στον ζωτικό χώρο του νέου διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών, επαναφέρει το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου μας από την Πάτρα. .....

Με την διοικητική μεταρρύθμιση του Προγράμματος «Καλλικράτης» περιμέναμε να υπάρξει μεταβίβαση όχι μόνον αρμοδιοτήτων αλλά και πόρων και φυσικά ο Δήμος να διαχειρίζεται τις τύχες του και να έχει δυνατότητα ουσιαστικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι, με μοχλό την Περιφέρεια προσπαθούν να διώξουν τους ντόπιους ψαράδες από τη λιμνοθάλασσα, ώστε αύριο να είναι εφικτή η παραχώρηση της εκμετάλλευσης σε οικονομικά τραστ επενδυτών!

Καλούμε την Δημοτική Αρχή, χωρίς κομματικές αναστολές και αγκυλώσεις, να μπει μπροστά στον αγώνα για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα αυτονόητα και να βάλουμε την περιοχή μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ορίσει σύντομα μια ειδική συνεδρίαση, με αποκλειστικό θέμα την διεκδίκηση της διαχείρισης όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου μας και φυσικά των ιβαριών. Εκεί να ακουστούν όλες οι απόψεις και να χαραχθεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο κοινής δράσης, που θα ψηφισθεί και θα καθοδηγεί τις διεκδικήσεις του Δήμου –δηλαδή των δημοτών- για τα επόμενα 25 χρόνια.

Καλούμε τον αιρετό Περιφερειάρχη να αναλογισθεί τις ιστορικές ευθύνες του νέου θεσμού που ενσαρκώνει και να συνταχθεί με το δίκαιο, την πραγματική αποκέντρωση, τις ανάγκες και τα οράματα του λαού της Δυτικής Ελλάδος.

Ο δημοτικός συνδυασμός «Το μέλλον είναι τώρα» και ο επικεφαλής του Νίκος Μουρκούσης, θα καταθέσουν στο Συμβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις, στην κατεύθυνση της αειφόρου παραγωγής της λιμνοθάλασσας και της ευημερίας των ψαράδων και τάσσονται αλληλέγγυοι στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων επιβίωσης του κλάδου και της παραγωγής πλούτου για την τοπική κοινωνία.
Τα ιβάρια ανήκουν στο Δήμο και στους ντόπιους ψαράδες!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα μήνα μετά τα πρώτα κρούσματα της νέας γρίπης και αφού χάθηκαν 34 άνθρωποι και πάνω από 100 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ήρθε η πρώτη αντίδραση από το Κράτος του ΠΑΣΟΚ και τους τουρίστες υπουργούς του που πριν 2 χρόνια είχαν βγει στα κεραμίδια και απαιτούσαν από την Κυβέρνηση Καραμανλή να ανακαλύψει το εμβόλιο και να εμβολιάσει όλους του Έλληνες 5-6 φορές.

Η γνωστή τουρίστρια Αννούλα (Αμερική, Λονδίνο κ.λπ) μόλις σήμερα έβγαλε εγκύκλιο για τα σχολεία μιας και τις προηγούμενες εβδομάδες είχε να κάνει σημαντικότερα πράγματα όπως να επισκευφθεί το μουσουλμανικό τζαμί στο Λονδίνο... σιγά μην καθόταν να ασχοληθεί με τους βλάκες μαθητές των δημοσίων σχολείων... αφού αυτούς τους θεωρεί ούτως ή άλλως αναλώσιμους.