Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Kηδείες...on line! Οχι δεν κάνουμε πλάκα!


Oταν η κηδεία του Michael Jackson αλλά και του διπλωμάτη Richard Holbrooke μετατράπηκαν σε web event με την on line μετάδοσή τους, κανείς μας δε μπορούσε να διανοηθεί πως αυτό θα γινόταν επαγγελματική ευκαιρία για την ανάπτυξη μιας νέας υπηρεσίας.
Κι όμως! Η on line κηδεία είναι πλέον γεγονός ως υπηρεσία. .....Ηδη στο www.funeralone.com και σε μερικά ακόμα sites μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το ειδικό software που παρέχεται για μια κηδεία που θα προβληθεί on line.
Σύμφωνα με τους παρέχοντες την υπηρεσία, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διευκολυνθούν συγγενείς και φίλοι που μένουν μακριά ή που δε μπορούν να παραστούν για διάφορους λόγους να παρακολουθήσουν την κηδεία και να υποβάλλουν τα σέβη τους στην οικογένεια του θανόντος.
Οι προσκλήσεις στέλνονται και αυτές on line, σε περίπτωση που η οικογένεια θέλει ¨κλειστό κύκλο" ή παρέχεται η δυνατότητα να προβληθεί ελεύθερα για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει. 
Προς το παρόν αρκετά γραφεία κηδειών παρέχουν την υπηρεσία χωρίς χρέωση. Οσες οικογένειες το έχουν κάνει, θεωρούν ότι τους βοήθησε γιατί έτσι μοιράστηκαν τη λύπη τους με περισσότερους ανθρώπους. Λένε μάλιστα ότι το έχουν παρακολουθήσει παραπάνω από μια φορά, βλέποντας έτσι κάθε φορά όσους παρέστησαν και νιώθοντας καλύτερα.
Ναι, ΟΚ, τι να σας πούμε...

Σοφία Βεργοπούλου

Πηγή OTENET Portal 

Δεν υπάρχουν σχόλια: