Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Μεσολογγίου με τον Μητροπολίτη Αιτ/νιας

Τη συμβολή και τη συνεργασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κου. Κοσμά και της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το δήμο, ζήτησε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/1/2011 .......στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Συγκεκριμένα τέθηκαν:
α) Η δημιουργία Εκκλησιαστικού Μουσείου στο Μεσολόγγι, στο οποίο θα εκθέτονται, θα συντηρούνται και θα αναδεικνύονται οι σημαντικοί εκκλησιαστικοί – βυζαντινοί θησαυροί της περιοχής μας.
β) Η ανάδειξη του χώρου ταφής του Ιωσήφ Ρωγών στον Άγιο Παντελεήμονα.
γ) Η αισθητική  παρέμβαση βελτίωσης του χώρου έναντι των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως  και του Κήπου των Ηρώων.
δ) Η προστασία και ανάδειξη του Άη Σώστη και τέλος συζητήθηκε η συμβολή της εκκλησίας στη νέα δομή κοινωνικής μέριμνας που θα δημιουργηθεί από το δήμο για την καταπολέμηση των Ναρκωτικών στην περιοχή. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, δέχτηκε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση τις προτάσεις του κου Δήμαρχου και εξέφρασε τη συγκατάθεση του στις προσπάθειες υλοποίησης τους που σύντομα θα ακολουθήσουν

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από αποικιοκρατική νοοτροπία φαίνεται ότι διακατέχεται ο Δήμαρχος. Όλες οι ενέργειές του στοχεύουν στην πόλη του Μεσολογγίου. Φαίνεται όμως ότι δεν έχει καταλάβει πως ο λαός τον ψήφισε για Δήμαρχο του διευρυμένου Δήμου και όχι της ''ιεράς πόλης''. Καλό θα ήταν να διαβάσει και λίγο την ιστορία της περιοχής γιατί όλα δεν είναι μόνο Μεσολόγγι.

Ανώνυμος είπε...

Tο ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ έπεσε, δε λέγεται!Άλλο να ΣΕ ΛΕΩ, κι'άλλο να ΜΕ ΛΕΣ !

Ανώνυμος είπε...

μήπως ο δήμαρχος μας, μας θεωρεί άπιστους και χωρίς πολιτιστική κληρονομιά όσους βρισκόμαστε εκτός της ιερής πόλης και γι αυτό μας αγνοεί; αν το πιστεύει να μας το πεί