Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Παρέδωσαν τις στολές τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα μέλη της Φιλαρμονικής Μεσολογγίου


Έντονη και χωρίς προηγούμενο είναι η αντίδραση των μελών της φιλαρμονικής του δήμου Μεσολογγίου στην απόφαση του δημάρχου, Παναγιώτη Κατσούλη να "δείξει την πόρτα της εξόδου" στον αρχιμουσικό της, Δημήτρη Μανωλάτο.
Μια απόφαση η οποία, σύμφωνα με τα μέλη της φιλαρμονικής είναι αυθαίρετη, αφού δεν λήφθηκε από τα θεσμοθετημένα όργανα του δήμου...... Σε ανοιχτή τους επιστολή τα μέλη της φιλαρμονικής θέτουν μια σειρά ερωτημάτων στο δήμαρχο Μεσολογγίου, στον οποίο εκτός των άλλων του καταλογίζουν σκοπιμότητα πίσω από αυτή την απόφαση.
Αξιοσημείωτα είναι η αναφορά των μελών ότι ο δήμαρχος σε συνάντηση που είχαν μαζί του είχε απαξιωτική συμπεριφορά στο πρόσωπό τους αφού όπως υποστηρίζουν: «Αντί αυτού μας προσφέρατε ξύδι για να μας περάσει ο θυμός.»
Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι, ότι με την απόφαση του δημάρχου για αλλαγή του αρχιμουσικού, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες σταματά απότομα και παράλληλα θα περιμένουμε αρκετούς μήνες για να ξαναδούμε ή καλύτερα να ξανακούσουμε ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο αφού τα 70 και πλέον μέλη της φιλαρμονικής απεχώρησαν και ο νέος μαέστρος θα πρέπει να τους αντικαταστήσει. Κάτι που κάθε άλλο παρά εύκολο είναι…
Ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η συμπεριφορά απέναντι στο νεαρό αρχιμουσικό Δημήτρη Μανωλάτο, τον οποίο κυριολεκτικά «κλάδεψαν» στο ξεκίνημα της καριέρας του…
Στην επιστολή των μελών της φιλαρμονικής που ακολουθεί πιστεύουμε ότι περιγράφεται με σαφήνεια το «κλάδεμα»:
“«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»: ΝΕΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ αναλαμβάνει από σήμερα 24/01/2011 ο κ. Χ. Βλαχογιάννης.
Αλήθεια με ποια απόφαση έγινε η πρόσληψη του; Αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο; Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το θέμα; Αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής; Υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο;


Απαντήσεις ζητούμε κ. Δήμαρχε και εμείς (ο μαέστρος της φιλαρμονικής και τα 100 παιδιά) αλλά και οι γονείς, οι συγγενείς και οι πολίτες του Μεσολογγίου. Γιατί τέτοιες συμπεριφορές μας πηγαίνουν πίσω στο παρελθόν και καλό θα είναι να τις διαγράψουμε οριστικά.
Κύριε Δήμαρχε απαντήστε μας τουλάχιστον σε αυτό (τα υπόλοιπα θα τα βρουν οι ειδικοί). Γιατί δείξατε τόσο μισός και κακία απέναντι μας; Γιατί θελήσατε να μας μειώσετε τόσο πολύ, λέγοντας μας πως έχετε όνειρα για κάτι «μεγαλύτερο» που εμείς δεν είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε.
Την πανεπιστημιακή μόρφωση που κατέχει ο τελειόφοιτος νεαρός και καθ’ όλα ικανός αρχιμουσικός Δ. Μανωλάτος, δεν σας αρκεί; Αλήθεια, ως Μεσολογγίτης, δεν χαρήκατε όταν είδατε 100 παιδιά να πλαισιώνουν τη φιλαρμονική; Οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι μετεκλογικές σας διαβεβαιώσεις δεν μας προετοίμαζαν καθορά για τις αλλαγές που θα κάνατε. ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΤΕ;
Μας λέγατε πως θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας, χωρίς καμιά αλλαγή. ΜΗΠΩΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ;
Ξαφνικά οι μάσκες έπεσαν. Ο άνθρωπος που είχε την διεύθυνση της φιλαρμονικής (κατά το παρελθόν) επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος για να εκδικηθεί και να χαρεί «τρώγοντας τις σάρκες» των νέων παιδιών που απαρτίζουν την μπάντα του Δήμου και υποβιβάζοντας σε βοηθό τον μέχρι σήμερα μαέστρο Δ. Μανωλάτο. Ένα νέο ικανό παιδί που αγάπησε αυτή την πόλη και θέλησε να βοηθήσει τα μουσικά δρώμενα της πόλης. ΠΟΙΑΣ… ΠΟΛΗΣ; Μάλλον αυτής που τρώγει τα παιδιά της, γιατί κάποιοι έχουν το πλεονέκτημα να κινούν τα νήματα παρασκηνιακά, να κάνουν συμφωνίες και να κατοχυρώνουν θέσεις. Μιλάμε για δημοσίους υπαλλήλους, που αναλαμβάνουν μαέστροι κ.τ.λ. (δηλαδή διπλό - τριπλοθεσίτες).
ΕΡΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ... Η κάστα των ψευτοκουλτουργιαρηδων και ημιμαθών συνεχίζει να επιπλέει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ένας νέος άνθρωπος έμεινε άνεργος (ύστερα από εξαναγκαστική παραίτηση) και τα μέλη της φιλαρμονικής έφυγαν με τις χειρότερες εντυπώσεις για την νέα φιλοσοφία του ΔΙΟΙΚΕΙΝ.
ΨΕΜΑ – ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
Κύριε Δήμαρχε,
1.   Θα μπορούσατε να επιτρέψετε την παρουσία του αρχιμουσικού Δ. Μανωλατου, χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση στη θέση του μέχρι 31/03/2011, έτσι όπως ορίζει η σύμβαση του. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.
2.  Θα μπορούσατε να πάρετε κάποια απόφαση για την πρόσληψη του «εκλεκτού» σας και να μας την κοινοποιήσετε. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.
3.  Θα μπορούσατε να μας φερθείτε «κόσμια» κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαμε μαζί σας όταν έγινε η παράδοση των μουσικών οργάνων στα μέλη του συλλόγου Δ. Σολωμός. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.
Συνεχίσατε λέγοντας μας:  «πως η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορείτε να φύγετε». Όλα αυτά έγιναν όταν τολμήσαμε εμείς τα χωρίς παιδεία (έτσι είπατε ) πτωχά το πνεύματι οντά, να σας πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος που φέρνεται έχει διαλύσει τη φιλαρμονική. Μας πολέμησε, μας συκοφάντησε (υπάρχουν δημοσιεύματα) γιατί κρατήσαμε ΟΡΘΙΑ τη φιλαρμονική σε δύσκολους καιρούς (όταν αυτός έφυγε γιατί του χρωστούσε ο Δήμος χρήματα - ούτε στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ δε μας άφησε να πάμε γιατί δεν την πληρώνουν )
Κύριε Δήμαρχε,
Ξέρετε γιατί στηρίξαμε την φιλαρμονική τότε; Γιατί δεν θέλαμε η πρωτεύουσα του Νομού μας να μην έχει φιλαρμονική. Ντρεπόμαστε να λέμε πως το Μεσολόγγι κατάντησε ένα μικρό χωριό. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;
Κύριε Δήμαρχε
Σας πιστέψαμε, σας υποστηρίξαμε, είχαμε εναποθέσει ελπίδες σ’ εσάς. Δυστυχώς… Εμείς οι νέοι του Μεσολογγίου, που απαρτίζουμε τη φιλαρμονική είχαμε όνειρα και θέλαμε να δημιουργήσουμε μια μουσική αντάξια της Ιεράς μας Πόλης. Θέλαμε να πάμε την πόλη μας ένα βήμα πιο πέρα στον τομέα του πολιτισμού, χωρίς να ζητήσουμε από εσάς χρήματα για τις εμφανίσεις μας… αντ’ αυτού η ανάπτυξη της φιλαρμονικής τους τελευταίους 6 μήνες έγινε από προσωπικά έξοδα τόσο του αρχιμουσικού μας Δ. Μανωλάτου, όσο και από μας τους ιδίους (μέλη της φιλαρμονικής).
ΔΥΣΤΥΧΩΣ……Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΑΣ.
ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ…”

 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ''ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ''. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ. ΔΥΣΤΥΧΕ ΠΑΝΟ, ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ(ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ),ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΞΥΔΙΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ? ΕΝΑΣ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ''ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΣ'' ΕΙΣΑΙ, ΠΟΥ ΣΥΡΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΛΕΙΨΕΣ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΙΣΧΡΟ ΚΑΙ ΓΛΟΙΩΔΕΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΦΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ(ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ ΣΑ ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ), ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ.... ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ... ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ? ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΗΚΕΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ? ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΤΟΥ ΣΩΚΟΥ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ ΞΥΔΙ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ? ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ ΣΟΥ? ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΞΙΩΘΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ... ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΔΗΛΑΔΗ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΥΝ 'ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ' ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕΣ 'ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ' ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΙΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ , ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ... ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΥΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΜΝΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ....