Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας επισκέφτηκε ο Γιώργος Παπαναστασίου

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, όπου γράφτηκε η χειρότερη τραγωδία των τελευταίων ετών στην Δυτική Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Παπαναστασίου......
Σε αυτή την πρώτη του επίσκεψη στην πυρόπληκτη ζώνη της Ηλείας, ο κ. Παπαναστασίου προτίμησε να πάει ως απλός επισκέπτης, χωρίς κουστωδίες και τυμπανοκρουσίες, να τιμήσει τους 30 νεκρούς του πύρινου ολέθρου και να συναντήσει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Τους ανθρώπους που έζησαν τον όλεθρο και που επί χρόνια περιμένουν τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της πολιτείας. Εκείνους που είδαν τα παιδιά τους να μετακομίζουν σε άλλους τόπους γιατί η μέχρι πρότινος, εύφορη και πράσινη γη τους, δεν μπορεί πλέον να τους θρέψει.

Και αυτό έπραξε. Προσκυνητής στο σημείο που γράφτηκε η μεγάλη τραγωδία του καλοκαιριού του 2008 και περιηγητής στα χωριά του πόνου και της εγκατάλειψης, συνομίλησε με απλούς ανθρώπους αλλά και παράγοντες της περιοχής.

«Τραγωδίες σαν κι αυτή που ζήσατε εσείς, δεν αντέχουν σε ατέρμονες πολιτικολογίες. Ούτε όμως και τα εύκολα λόγια οποιουδήποτε πολιτικού ή κυβέρνησης. Εγώ ένα θέλω να σας πω: Ότι θα κάνω σημαία μου την ανάγκη να μην ξεχαστεί η τραγωδία και η Ηλεία να χαμογελάσει και πάλι! Το ταμείο πυρόπληκτων, που συγκέντρωσε τα χρήματα πολλών ευαίσθητων Ελλήνων για εσάς, πρέπει να επιστρέψει σε εσάς και όχι να καταργηθεί και να μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομικών για να μπαλώσει άλλες τρύπες» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαναστασίου στις επαφές του με τους πολίτες, σχολιάζοντας μάλιστα την… αφωνία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ μετά τον περασμένο Οκτώβριο.

«Πού πήγαν όλοι οι λαλίστατοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ; Κανένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος μετά τον περασμένο Οκτώβριο δεν τόλμησε να… θυμηθεί τις φωνές και τις απαιτήσεις για το πρόγραμμα ανασυγκρότησης που έβγαζαν επί κυβέρνησης της Ν.Δ. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό λοιπόν για τον κ. Κατσιφάρα, έστω και τώρα, έστω και για προεκλογικούς λόγους, να βγει και να καταδικάσει την κατάργηση του ταμείου πυρόπληκτων! Να τολμήσει να απαιτήσει το σχέδιο ανασυγκρότησης, που ο ίδιος και οι σύντροφοί του, διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους, ότι θα υπάρξει επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στην Δυτική Ελλάδα! Προσωπικά, δεσμεύομαι πως απέναντι σε κάθε κυβέρνηση και σε κάθε εποχή δεν θα σταματήσω μέχρι να τηρηθούν τα υπεσχημένα» τόνισε.

Παράλληλα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ανακοίνωσε και ορισμένα άμεσα μέτρα σ που θα λάβει για την Ηλεία, εφόσον κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου. Μεταξύ αυτών:

• Την οδική σύνδεση της Ολυμπίας με τον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου – Τσακώνας.

• Το συντονισμό όλων των μεταφορικών δυνάμεων του νομού, ώστε οι τουρίστες που φτάνουν κάθε μέρα στο Κατάκολο, να μπορούν να φτάνουν εύκολα και γρήγορα στον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία. Θα αξιοποιηθεί άμεσα η υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμής, σε συνεργασία με όλους όσους εκτελούν μεταφορικό έργο στο νομό.

• Πρόγραμμα επαναπατρισμού των Ηλείων που εγκατέλειψαν σπίτια και περιουσίες. Αυτό θα επιτευχθεί με μία μεγάλη προσπάθεια για την αναδιοργάνωση και τον συντονισμό του αγροτικού τομέα, ώστε: α) να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων και να μεγαλώσει το κέρδος των αγροτών και β) την παραγωγή και τυποποίηση επωνύμων αγροτικών προϊόντων που με ίδιες δυνάμεις και σύγχρονες πολιτικές μάρκετινγκ και διαφήμισης, θα προωθηθούν στην ευρωπαϊκή αγορά.

• Πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης μέσω του πολιτισμού. «Ήδη έχουμε έτοιμο το σχέδιο για την θεσμοθέτηση ενός μεγάλου αθλητικού – πολιτιστικού φεστιβάλ, σε ετήσια βάση στην Αρχαία Ολυμπία, ώστε το λίκνο του Ολυμπισμού να μην αναδεικνύεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Στόχος μας, κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, να φθάνουν σε αυτό το μεγάλο φεστιβάλ» τόνισε ο κ. Παπαναστασίου

«Με δικές μας δυνάμεις, μπορούμε και θα κάνουμε περισσότερα από αυτά που οι άλλοι θα κάνουν για μας!» ήταν το σύνθημα του κ. Παπαναστασίου που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους πολίτες της περιοχής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι έχει αλλάξει στο σκηνικό. Ο φοβισμένος κόσμος άρχισε να βλέπει στα παιδαρέλια και τους υπέρβαρους που παριστάνουν την «Κυβέρνηση» την απάτη του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια.
Οι «επαναστάτες» του 1981 είναι οι καθεστωτικοί του 2010. Η αντίδραση ενάντια στην «επάρατο δεξιά» αποδείχθηκε καθεστώς λαοπλάνο, φαύλο και πλαστό. Ο αθλητικός Πρωθυπουργός, συμπαθητικός σε πολλούς στην αρχή, αποδεικνύεται, ατυχώς για όλους μας, λίγο «άδειος»…. Δεν πείθουν οι ασυναρτησίες του κυρίου Πάγκαλου. Τι λες ρε μεγάλε; Πού το είδες ότι είμαστε όλοι φαύλοι. Ποτέ μου δεν ακούμπησα ξένο μολύβι, ή ξένη δραχμή, και όποιον Πασόκο γνώρισα, περίπου έλεγε «καλό παιδί ο Αρχαιοπτέρυξ, αλλά τίμιος».
Αυτο ειναι το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα του καλαμποκιού, των πρασινοφρουρών, των συνεταιρισμων ΚΥΔΕΠ των επιδοτούμενων σεμιναρίων, των ψεύτικων πτυχίων, της αντιγραφής στα διαγωνίσματα, του προσωρινού διορισμού,των τραμπουκων ΜΑΤ ΜΕΑ των ΤΟΜΠΡΑ ΑΡΚΟΥΔΕΑ.
Ταυτισαν τον σοσιαλισμό με ροκάνισμα δανικου χρήματος που μοιραζαν μεταξύ τους ΕΡΤ ΔΕΗ ΟΤΕ ΟΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΒΙΛΛΕΣ ΕΚΑΛΗΣ κλπ, επειδή «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» και ηταν λάτρεις του Καντάφι του Γιαουζελσκι και του κάθε περιθωριακού. Εκανε τα κόμπλεξ της κατωτερότητας και μετριοτητας, «εθνικό σύμβολο». Την μικροκλοπή αποδεκτή, αλλά «όχι και 500 εκατομμύρια».
Ο κόσμος έχει καταλάβει την κοροϊδία. Τα τερτίπια των κυβερνητικών εκπροσώπων και οι νάϋλον ΔΝΤλόγοι του Πρωθυπουργού δεν πείθουν. Και σιγά-σιγά, φτιάχνεται η ελληνική εκδοχή του tea party, και με λίγη τύχη θα το στείλει πίσω από εκεί που ήρθε.ΑΜΕΡΙΚΑ.
Βαρεθήκαμε την φαυλότητα και τα παραμύθια. Βαρεθήκαμε όλο το κηφηναριό που έκλεψε κοστούμια και παριστάνει τους «σοβαρούς». Δύναμη του ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα ήταν το κλεμμένο οι διορισμενοι και τα δανεικα σε ψηφοφορους πχ πρασινη ΚΡΗΤΗ . Μοιραζε δανεικά στον λαό, απο το 1982 τον εκμαυλισε και τον χαρισε σε νέες Δυνάμεις Κατοχής, και νομίζει ότι δεν το έχουμε πάρει χαμπάρικαι οτι ερχεται το τελος του Πασοκ.