Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Κάπνισμα τέλος από σήμερα σε δημόσιους χώρους

Απαγορεύεται το κάπνισμα πλέον σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, ύστερα από σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου.Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις καπνιστών καθορίζονται από 50 έως 500 ευρώ, ενώ για τους καταστηματάρχες από 500 έως 10.000 ευρώ. Παράταση θα δοθεί σε καζίνα και σε κέντρα με "ζωντανή" μουσική άνω των 300 τ.μ., έως τις 31 Μαΐου του 2011, ώστε να συμμορφωθούν με τις νέες διατάξεις.
Σημειώνεται επίσης ότι καταργούνται τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας και οι καπνίζοντες θα πρέπει να πηγαίνουν στο εξής έξω από την είσοδο του κτιρίου ή στην ταράτσα.
Η καθολική απαγόρευση θα ισχύει για όλα τα εστιατόρια, μπαρ, πλοία, ξενοδοχεία, γραφεία, δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, καταστήματα, αεροδρόμια, σταθμούς, κλπ.
Ερωτηματικό πάντως παραμένει αν η απόφαση θα εφαρμοστεί, αφού προηγούμενες σχετικές προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό, λόγω της μαζικής ανυπακοής των καπνιστών και των καταστηματαρχών στις απαγορεύσεις.
Το Υπουργείο Υγείας πάντως εμφανίζεται αποφασισμένο αυτή τη φορά να εφαρμόσει το νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: