Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΕΖΟ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.. Τα ψέμματα τελείωσαν!
Ο κύβος ερρίφθη! Η υπογραφή της Κ.Υ.Α. ανοίγει πλέον διάπλατα το δρόμο για την επικείμενη επένδυση του Κατάρ στο Πλατυγιάλι,.....κάτι που σημαίνει αυτόματα την ταφόπλακα στις ελπίδες για εμπορικό-διαμετακομιστικό λιμάνι Η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου καλεί:

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο να αλλάξει την απόφασή του και να ταχθεί ρητά και κατηγορηματικά ΕΝΑΝΤΙΟΝ της “επένδυσης” και της κοροϊδίας.

2. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο να πράξει ανάλογα και να καταψηφίσει την πρόταση.

3. Την Επιτροπή Αγώνα να ενεργοποιηθεί άμεσα.

4. Τους πολίτες του Ξηρομέρου να επαγρυπνούν και να σταθούν στο πλευρό της Κίνησης αποφασισμένοι και έτοιμοι για αγώνα προκειμένου να πετύχουμε τη λειτουργία εμπορικού-διαμετακομιστικού λιμανιού, κάτι που η Πολιτεία έχει υποσχεθεί και οφείλει να πραγματοποιήσει.

5.Τέλος επειδή οι επερχόμενες εκλογές θα γίνουν στη βάση θέσεων για συγκεκριμένα προβλήματα και επειδή η καταστροφική για την περιοχή «επένδυση» είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα :
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις και τους επικεφαλείς τους να πάρουν θέση εδώ και τώρα.

Καλούμε επίσης τους βουλευτές όλων των κομμάτων του νομού να πάρουν θέση για την «επένδυση».
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ
Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΕΖΟ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε χρόνο, όλα τα τελευταία χρόνια, συνηθιζότανε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ, να γίνονται μεγάλα επεισόδια από τους… κοινωνικούς αγωνιστές (αναρχο-αριστεριστές).

Μάλιστα, μεγάλης έκτασης επεισόδια συνέβαιναν και όταν η οικονομική και κοινωνική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν ήταν σκληρή και δεν έδινε νομιμοποιητική βάση σε… «ξεσπάσματα λαϊκής αγανάκτησης», όπως τα παρουσίαζαν οι οργανωτές και εκτελεστές τους, καθώς και τα «παπαγαλάκια» τους των ΜΜΕ.

Μιλάμε για τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή. Παρόλα αυτά συνέβαιναν. Χθες, έσπασε η… παράδοση! Δεν άνοιξε μύτη!

Δεν έγιναν δε ούτε τα… προκαταρκτικά, ώστε να πούμε ότι υπήρχε πρόθεση να γίνουν επεισόδια, αλλά επενέβη εγκαίρως η Αστυνομία και τα πρόλαβε. Ρωτάμε, λοιπόν: τώρα που είναι περισσότερο παρά ποτέ ώριμες οι συνθήκες για… επαναστατικές διεργασίες, ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ»;

Απάντηση: οι μαρξιστές ψευτοεπαναστάτες είναι επαγγελματίες παρακρατικοί (επί χρήμασι) και ως καλοί και πιστοί υπάλληλοι υπακούουν πάντα και χωρίς αντιρρήσεις στις διαταγές των αφεντικών τους!

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν υπάρχουν λεφτά υποβαθμίζουμε τις καταπράσινες περιοχές μας

Για πολλοστή φορά θα αναφερθούμε στην περίπτωση του Αστακού, μια καταπράσινη περιοχή στον πιο πλούσιο σε υδάτινους πόρους Νομό της Ελλάδας το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η οικολογική ανάπτυξη και η πράσινη συνείδηση της υπουργού κ.Μπιρμπίλη θέτει ως ενδεχόμενο την κατασκευή στο τόπο εκείνο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με την καύση LPG (Liquefied petroleum gas). Είναι ίσως το πιο επικίνδυνο προϊόν καύσης καθώς στην περίπτωση ατυχήματος όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν οι ζημιές είναι τεράστιες και σε λεφτά αλλα και σε ανθρώπινες απώλειες. Είναι αυτό που θα λέγαμε πιο καλά τα σκουπίδια της Γης και τα φέρουν για κάψιμο από το Abu Dhabi στον Αστακό. Η μεγαλύτερη ηρωνεία όμως είναι οτι το παραγώμενο ρεύμα κατα 70% θα εξάγεται στην Ιταλία χώρα η οποία είχε θύματα από ατύχημα με LPG και πλέον δεν αποδέχεται την ύπαρξη τέτοιων εγκαταστάσεων στο χώρο της. Με λίγα λόγια πάρτε τα "σκατά" μας φτωχοί Έλληνες κάντε τα ρεύμα και δώστε το μας.Δεν πρέπει να επιτραπεί μια τέτοια εξέλιξη γιατί κάτι τέτοιο θα έστελνε τον τόπο αυτόν στα αζήτητα .