Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΥΝΕΙ ΘΕΜΑΤΑ Ο.... ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Ένα από τα πολλά ζητήματα που για την πλειοψηφία των κατοίκων του νομού μας αποτέλεσαν και τη βάση της πτωτικής πορείας του νομού μας τα τελευταία 30 χρόνια ήταν και η μεγαλομανία των Μεσολογγιτών και η κόντρα που ανέπτυξαν με το Αγρίνιο.....(και πάντα σε όφελος ,τρίτων).
Ευτυχώς όμως ανάμεσα σε όλα τα άλλα (καλά και κακά) ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης που υλοποιείται από τις αρχές του 2011 και μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου άθελα του δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα.
Και η λύση του είναι οριστική και ελπίζουμε μόνιμη. Κατ’ αρχάς τελειώνει τις πρωτεύουσες των νομών. Έτσι δεν θα έχουμε από 1/1/2011 Μεσολόγγι πρωτεύουσα Αιτωλ/νίας. Κατά τον «Καλλικράτη» πλέον το Μεσολόγγι (όπως και οι άλλες πόλεις του νομού θα συνοδεύονται από τη φράση Δυτικής Ελλάδας). Π.χ.: Δήμος Μεσολογγίου Δυτ. Ελλάδας, Δήμος Ξηρομέρου Δυτ. Ελλάδας κ.ο.κ.
Έπειτα τελειώνουμε δια παντός με αυτό το κωμικό που επέβαλε το φασιστικό Μεταξικό καθεστώς. Τελειώνουμε με αυτό το γελοίο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Εφ’ εξής θα υπάρχει πλέον μόνο Δήμος Μεσολογγίου (νέτα-σκέτα). Εκτός και το κίνημα των Μεσολογγιτών απλωθεί και στην Κατοχή, το Νιοχώρι, τη Γουριά ή τη Σταμνά και το Λεσίνι και έχουμε νέα «Ιερά» και «όσια», στον κάμπο της παραχελωϊτιδας.
Και αυτά είναι από τα καλά του Καλλικράτη...

Απο Κεραμιδόγατο


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τώρα οι κάτοικοι της Ιεράς Πόλεως θα λέγονται σκέτα "μπικιόνια";

Ανώνυμος είπε...

Για τους ανιστόρητους η Ιερά πόλης είναι τίτλος τιμής που αποδόθηκε με Νομοθετικό Διάταγμα του 1936 (ψάξε και βρες) για τις δραματικότερες δραματικές στιγμές της Ελληνικής επανάστασης που έλαβαν χώρα το 1821. Είναι ότι λιγότερο θα μπορούσε να κάνει η πολιτεία.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12.45 μμ το Νομοθετικό Διάταγμα ονομάζει "Ιεροπολίτες" αυτούς που βρίσκονται μέσα απο την Πύλη, ή και τους εκτός που εσείς οι "Ιεροπολίτες" αποκαλείτε ΒΛΑΧΟΥΣ;

Unknown είπε...

Θα συμφωνήσω με τον δεύτερο κύριο. Ο τίτλος αποδόθηκε τιμητικά και που διόλου κωμικό δεν το βρίσκουν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου. Πράγματι, ο Καλλικράτης θα συμβάλει εν μέρει στην παύση πυρός για την πρωτεύουσα του (πρώην) νομού, ωστόσο, καταλαβαίνουμε ότι οι βασικοί λόγοι της κόντρας μας είναι άλλοι, όπως π.χ. την δυνατότητα του Αγρινίου να κινεί σε πολιτικό επίπεδο τα νήματα για το Μεσολόγγι. Και μαγκιά του δηλαδή!!

Ανώνυμος είπε...

kiΓια τον ανώνυμο των 1:03 η απάντηση που ψάχνει βρίσκεται χαραγμένη σε μιά “πέτρα” έξω από την πύλη. http://agrinio-spirit.blogspot.com/2010/03/blog-post_09.html