Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ Η ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο των ομολόγων, τοποθετήθηκε η Βουλευτής Σοφία Γιαννακά. Η εξεταστική Επιτροπή της Βουλής διερευνά το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων της περιόδου 2004 – 2007, ......που κατέληξαν σε ασφαλιστικά ταμεία μετά από περίεργες διαδρομές, υπερκέρδη μεσαζόντων και διακίνηση μαύρου χρήματος. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα αποθεματικά 24 ασφαλιστικών ταμείων, από τις επενδύσεις υψηλού ρίσκου με σύνθετα και δομημένα ομόλογα, υπολογίζονται σε 227 με 380 εκατ. ευρώ.
Η Εξεταστική Επιτροπή απευθύνθηκε ήδη στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στην Δικαιοσύνη, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Απασχόλησης και στην Επιτροπή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, από την οποία ζητήθηκαν τα σχετικά πορίσματα Ζορμπά, προκειμένου να υπάρξει πλήρη ενημέρωση και όλα τα στοιχεία σχετικά με τα δομημένα ομόλογα της περιόδου 2004 – 2007.
Η Επιτροπή εξετάζει καθημερινά κατάλογο μαρτύρων με στόχο την αποκάλυψη των ενόχων και της αλήθειας, για ένα ακόμη μέγα σκάνδαλο και μάλιστα αυτό που αφορούσε στη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, πιστή στην εντολή της Βουλής και του Ελληνικού λαού για την πλήρη διαφάνεια και την τιμωρία των ενόχων για τα σκάνδαλα.

Πολιτικό Γραφείο
Σοφίας Γιαννακά
Τηλ. 210-3709201-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: