Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Κλοπές και ξυλοδαρμοί στο Αιτωλικό

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει τα κρούσματα κλοπής πορτοφολιών και τσαντών από ανήλικους που δρουν ανά δυο ή και περισσότεροι στο Αιτωλικό και φυσικά μιλάμε για τσιγγάνους.
Δεν περνάει μέρα, όμως, που να μην πέσουν κάποιοι από αυτούς στα χέρια των αστυνομικών του τοπικού τμήματος......

Ένας 91χρονος που έκανε τη βόλτα του σε δρόμο της περιοχής, ούτε καν κατάλαβε πώς έκαναν «φτερά» μέσα από την τσέπη του 680 ευρώ! Όταν διαπίστωσε ότι τα χρήματα έλειπαν, ειδοποίησε τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπίσουν τους δράστες.
Η προανάκριση οδήγησε στα ίχνη δυο 17χρονων αγοριών, που όμως δεν εντοπίστηκαν ακόμη και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Στη Δυτική παραλία του Αιτωλικού την Κυριακή νεαρός τσιγγάνος έχοντας στη διαπασών το ηχοσύστημα του αγροτικού του, έτρεχε πάνω κάτω με μεγάλη ταχύτητα. Κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να σταματήσει πάνω σε ζαρντινιέρα παραλιακής ταβέρνας.
Αφού του έγιναν έντονες συστάσεις για συμμόρφωση από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας και από τους πελάτες, έφυγε οργισμένος για να επιστρέψει σε λίγο με άλλους πέντε τσιγγάνους προκειμένου να «ζητήσουν τον λόγο».
Ακολούθησε καβγάς τρικούβερτος με καδρόνια και σιδερόβεργες, κατά τη διάρκεια του οποίου σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί. Οι τσιγγάνοι τράπηκαν σε φυγή και όταν κατέφτασε οι αστυνομία δεν βρήκε κανέναν.
Σε υπόδειξη στους αστυνομικούς του αρχικού δράστη, η απάντηση ήταν ότι ο συγκεκριμένος τσιγγάνος έχει τουλάχιστον πενήντα μηνύσεις εις βάρος του.
Και η απορία είναι γιατί κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος; Μήπως περιμένουμε να σκοτώσει κανέναν πρώτα με το αυτοκίνητο;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αφτα διαλεξατε οι αιτωλικιωτες μαλλον αφτα σας αρεσουν