Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΕΝΝΕΣΙΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

25η Μαρτίου σήμερα, της παλιγεννεσίας λέει του έθνους. Ποιάς παλιγεννεσίας και ποιού έθνους. Διπλή γιορτή λέει για τη χώρα γιατί είναι και του Ευαγγελισμού. Ποιού Ευ-αγγελισμού. Οι ευ-αγγελίες και τα ευαγγέλια τελειώσανε από καιρό σ΄αυτή τη χώρα και το μόνο ευαγγέλιο που απόμεινε είναι μονάχα το μνημόνιο.......
Θα παρελάσει λέει τελικά και τούτη η γενιά, στρέφοντας κεφαλή δεξιά να τιμήσουν αυτούς που φρόντισαν να μη τους αφησουνε κανένα μέλλον.  Οι στρατιές των μελλοντικών ανέργων. «Χαίρε Καίσαρ οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.»
¨μεθύστε με τ αθάνατο κρασί του 21¨ έλεγε ο συμπατριώτης μας μεγάλος ποιητής. Και μείς μεθύσαμε με ουίσκι και μαγκιά, κάτω απ’ το λάβαρο του φραπέ, γυρίσαμε την πλάτη μας στην Ιστορία και πιστέψαμε αυτούς που μας τάζαμε καλύτερες μέρες - μόνο που λέγανε για τις δίκες τους κι όχι για τις δίκες μας,- και η χωρά που γέννησε Καραϊσκάκηδες και Κολοκοτρωναίους τώρα γεννάει ξεπουλημένα αποβράσματα. Μεγάλη διαφορά σε τούτο το τομέα παραγωγής... Οι μανάδες που κάποτε γεννούσανε διαμάντια, τώρα γεννάμε «μουχρίτσες» και παράσιτα.
Θα  ξαναγίνουμε περήφανοι, είπε στο χθεσινό διάγγελμα ο διοριστείς Πρωθυπουργός.
Πως ορέ; Σε μια χωρά που είναι διαιρεμένη σε πολλά βασιλεία, ένα σε κάθε σπίτι με μεγαλύτερο εκείνο του καναπέ, και που το εξουσιάζει η ξεπουλημένη τηλεόραση και το τηλεκοντρόλ.  Και το τηλεκοντρόλ δεν είναι γκλίτσα, να ανοίξεις το κεφάλι του οχτρού, όπως κινάνε παλιά εκείνοι οι τιμημένοι που τους είπαν ήρωες. Η Περηφάνια πέθανε πια σ’ αυτή τη χώρα. Την θάψαν σήμερα στο σύνταγμα οι εκατονταρχίες των Ευρωπαιοπραιτοριανών.
                                                            Μπούτιβας Κώστας (Καστρινός)

Δεν υπάρχουν σχόλια: