Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η Δυτική παραλία Αιτωλικού σε φάση ανάπλασης

Πραγματοποιήθηκε τελικά χθες η αναβληθείσα συνάντηση - ενημέρωση του Δημάρχου Π. Κατσούλη και τοπικού συμβουλίου, παρουσία εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Αιτωλικού και επαγγελματιών της δυτικής παραλίας που αφορούσε την μελέτη ανάπλασης της παραλίας.
Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δημ. Κοταντάκης παρουσίασε εμπεριστατωμένα την πρόταση της υπηρεσίας και συζητήθηκαν οι απόψεις των παρευρισκομένων.......

Η πρόταση κινήθηκε σε τρεις βασικές αρχές:
1.Την ανάγκη δημιουργίας πεζόδρομου σε όλο το μήκος του αιγιαλού και άρα την οπισθοχώρηση των τραπεζοκαθισμάτων.
 2. Την επέκταση των πεζοδρομίων και από τις δύο πλευρές με σκοπό την δίκαιη και ορθολογικότερη εκμετάλλευση των τραπεζοκαθισμάτων, των πάρκινγκ και του πεζοδρομίου κατά μήκος της οικοδομικής γραμμής.
3. Την διατήρηση του δρόμου διπλής κατεύθυνσης για την 
εξυπηρέτηση των οχημάτων με παράλληλη μείωση του πλάτους διέλευσης ( και άρα μείωσης της ταχύτητας ).
Σε γενικές γραμμές η συζήτηση κινήθηκε σε θετικό κλίμα . Ο κ. Κατσούλης δήλωσε ότι είναι έτοιμος και μπορεί άμεσα να ξεκινήσει το έργο. Ο ίδιος αλλά και οι εκπρόσωποι του δήμου ήταν ανοιχτοί στις παρατηρήσεις το παρευρισκόμενων που είχαν να κάνουν κυρίως με την καλλίτερη οργάνωση των πάρκινκ, την περαιτέρω αύξηση του πεζοδρομίου από την πλευρά των καταστημάτων καθώς και με θέματα αισθητικής. Τέθηκε επίσης το θέμα της πλημμύρας που ταλαιπωρεί το τμήμα αυτό στα ακραία καιρικά φαινόμενα, λόγω της στάθμης της θάλασσας και την αδυναμία του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.
Η παραλία αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι του νησιού μας. Είναι εκείνο που μπορεί να απεγκλωβίσει το Αιτωλικό από την εσωστρέφεια του. Σημαντικός πόλος έλξης με σπάνια θέα, προς την λιμνοθάλασσα. Που συμβάλει καθοριστικά στην οικονομία. Φημισμένη για το ηλιοβασίλεμα αλλά και την προβολή της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς αφού δεσπόζουν τα πέτρινα γεφύρια μνημείο της νεότερης ιστορίας. Το κόστος δεν θα πρέπει να είναι δεσμευτικό ( Σημερινό διαθέσιμο 400.000 ευρώ) άλλωστε αν ο προϋπολογισμός δεν είναι αρκετός το έργο μπορεί να γίνει σε φάσεις κι ας καθυστερήσει η ολοκλήρωση.
Η οποιαδήποτε κατασκευαστική επέμβαση δεν θα πρέπει να είναι βιαστική αλλά να πληρεί τις προϋποθέσεις διευκόλυνσης, εξυπηρέτησης και ανάδειξης της αισθητικής του τοπίου.

Σημείωση: Εκ μέρους του τοπικού συμβουλίου παρευρέθηκε ο κος  Δημήτρης Φούντας και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βασιλική Στέφου τον εμπορικό σύλλογο τον εκπροσώπησε ο κ. Ιωάννης  Φλάκας και ο κ. Χρήστος Κοσμίδης ενώ ο Δημήτρης Σέρβος ο Αλέκος  Ζωγράφος και ο Κώστας Καφρίτσας αντιπροσώπευσαν τους επαγγελματίες. Στη συνάντηση επίσης παρευρέθηκε και ο Αρχιτέκτονας Ζαφείρης Καρβέλης με την διπλή ιδιότητα του ιδιοκτήτη και του μηχανικού ο οποίος παρουσίασε την δική του προσέγγιση στο θέμα καταθέτοντας την μελέτη που είχε εκπονήσει στο παρελθόν.
Αισθητή η απουσία της Αντιδημάρχου της τοπικής ενότητας Αιτωλικού κας Φούντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: