Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η Φιλοζωική στο Αιτωλικό

Στα πλαίσια ενός πρωτοπόρου προγράμματος για όλη την Ελλάδα ο Δήμος Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία συμμετέχει ενεργά στην καταπολέμηση της αύξησης των αδέσποτων και την προστασία της υγείας των δημοτών. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει την συλλογή όσων περισσοτέρων αδέσποτων γίνεται για εμβολιασμό και στείρωση.
Όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό στο Αιτωλικό η παρουσία των αδέσποτων έχει γίνει καθημερινότητα........ Εμφανίζονται σε ομάδες στις πλατείες στους παιδότοπους στα δασύλλια. Μένουν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και τρέφονται κυρίως με σκουπίδια. Μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει. Χρειάζεται προσοχή στα μικρά παιδιά που από καλή διάθεση εύκολα έρχονται σε επαφή.
Η περισυλλογή στο Αιτωλικό έγινε από την κ. Ελένη Στράτου γνωστή για την ευαισθησία της στα αδέσποτα και την Ανν Μαρί Καρβέλη (φώτο). Τα πέντε αδέσποτα που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα παρέδωσαν στους υπεύθυνους για τα περαιτέρω.
Η συνεργασία της Φιλοζωικής με τον Δήμο Μεσολογγίου δεν θα εξαντληθεί στο πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών, αλλά θα ολοκληρωθεί και με μελλοντικές επισκέψεις για ενημέρωση των δημοτών, την ευαισθητοποίηση τους για τις σκληρές συνθήκες της ζωής των Αδέσποτων και την πολιτισμένη αντιμετώπιση αυτών των ταπεινών και καταφρονεμένων ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τα ζώα να κυκλοφορούν ανάμεσά μας με τα μπλε και τα κόκκινα κολάρα τους, ήρεμα και φιλικά με όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: