Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Οριστική έγκριση Τοπικού Προγράμματος LEADER Αλιείας

Η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την υπ'αριθ. 177/10-08-2010 απόφασης της Υπουργού,.....ανακοίνωσε την οριστική έγκριση του Τοπικού Προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» (LEADER Αλιείας) της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ.
Το Τοπικό Πρόγραμμα, το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί στις πόλεις της Ναυπάκτου, της Ι.Π. Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, φέρει τον τίτλο «Οικοτουριστικές και πολιτιστικές διαδρομές σε αλιευτικές περιοχές της Αιτωλίας», ενώ το ποσό Δημόσιας Δαπάνης που κατανεμήθηκε ανέρχεται σε 4.610.000,00€. Σε εθνικό επίπεδο εγκρίθηκαν συνολικά οκτώ (8) Τοπικά Προγράμματα.
Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί αναμόρφωση του Τοπικού Προγράμματος, προκειμένου να προσαρμοστεί στο ποσό που κατανεμήθηκε και κατόπιν θα υπογραφεί η σχετική

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελλη Παππα: "ο Ζαχαριάδης είχε επί τούτου αποκηρύξει τον Πλουμπίδη για να καταδικάσει σε βέβαιο θάνατο τον Μπελογιάννη και να απαλλαγεί από αυτόν»

Στο Βημα της 12/9/2010 δημοσιευθηκε περιληψις της πολιτικης διαθηκης της Ελλης Παππα. Της συντροφου του Νικου Μπελογιαννη τον οποιο ποικιλοτροπως "θρηνει" το ΚΚΕ ως θυμα της δεξιας ...όποτε παραστη αναγκη.!
Βεβαιως το ιδιο το ΚΚΕ, ποιουν ως συνηθως την νησσαν και ουδεποτε σχολιασε τις γνωστες δηλωσεις του υιου Μπελογιαννη τις οποιες θυμιζουμε εδω άλλη μια
φορα..
"Γι' αυτο το τερατουργημα θυσιαστηκαν.." (Νικος Μπελογιαννης Υιος)
Στις 13 Σεπτεμβριου 2009 η Athens Voice δημοσιευει συντευξι της Αγγελικης Μπιρμπιλη με τον γιο του Νικου Μπελογιαννη και της Ελλης Ιωαννιδου-Παππα.
Στην συνεντeυξι του αυτή ο υιος Μπελογιαννης διαλυει κάθε ψευδαισθησι.l

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ : ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΥΣΗ L P G .
Η προώθηση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 1010 MW με πρώτη ύλη υγροποιημένο αέριο πετρελαίου (LPG).
Πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG λόγω επικινδυνότητας. Αναφέρουμε ότι το 1984 στο Σαν Χουάν του Μεξικού η έκρηξη σε δεξαμενή LPG προκάλεσε περισσότερους από 600 νεκρούς, 5.400 τραυματίες και ζημίες που υπερέβαιναν τα 31 εκατ. Δολλάρια Και αν κάποιοι ισχυριστούν ότι η τεχνολογία από τότε βελτιώθηκε αναφέρουμε ότι το 2009 σε έκρηξη βαγονιού τραίνου που μετέφερε LPG στην Τοσκάνη της Ιταλίας προκάλεσε 16 νεκρούς και περισσότερους από 30 τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε δεν λειτουργούν πουθενά στον κόσμο τέτοια εργοστάσια.Σύμφωνα με το υπάρχοντα σχεδιασμό το 70% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας θα διοχετεύεται μέσω καλωδίων στην Ιταλία. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ .

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ ποτέ δεν ποιεί την νήσσαν.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 14-09-2010
Ανεπαρκείς και πολυχρησιμοποιημένοι

Τον τίτλο του πιο πολυχρησιμοποιημένου μαϊντανού του συγκροτήματος διεκδικεί ο Νίκος Μπελογιάννης, γιος της Ελλης Παππά, αφού οι εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα» τον ανασύρουν κάθε φορά που θέλουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ με αιχμή την Ιστορία του. Ενόψει μάλιστα της έκδοσης των κειμένων με τις συκοφαντίες της Ελλης Παππά, που η ίδια επέλεξε να εκδοθούν μετά το θάνατό της, προφανώς για να γλιτώσει τον αντίλογο, ο γιος της Ελλης Παπά κερδίζει δικαίως «σεντόνια» στις εφημερίδες του Λαμπρακέικου. Σε μια τέτοια συνέντευξη το Σάββατο στα «Νέα», λέει με ύφος καρδιναλίων: «Μα ο Περισσός εφαρμόζει την πολιτική που θα εφάρμοζε ο Ζαχαριάδης! Πρόκειται λοιπόν για τυπική διαδικασία πια, άπαξ και αποκατέστησε τον Στάλιν, να αποκαταστήσει και το κακέκτυπό του (...) Ο Περισσός έχει λυσσάξει να προκαταλάβει την Ιστορία και ανοίγει φακέλους από την εποχή που πολλοί στο κόμμα χαφιεδολογούσαν. Οταν κάποιος δημοσιεύει όλα τα αρχεία του, αυτό συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα της σύγχρονης Ιστορίας. Ενώ όταν από τους φακέλους που διατηρεί κλειστούς, διαλέγει επιλεκτικά κάποια έγγραφα, το κάνει απλώς για να σπιλώσει διάφορα ονόματα. Εφαρμόζει δηλαδή, τις μεθόδους κάθε Ασφάλειας, της ΚΥΠ, της CΙΑ, της Στάζι, της Κα Γκε Μπε». Βεβαίως το γεγονός ότι το βιβλίο της Ε. Παππά βρίθει από δικολαβικές σοφιστείες της λογικής, κάνω αστήριχτες υποθέσεις και πάνω εκεί χτίζω άποψη, είναι αρεστό ως αντιΚΚΕ εργαλείο. Ασε που και η Ε. Παππά συμμετείχε στη χαφιεδολογία, δηλαδή έκανε τα ίδια που κατηγορεί άλλους. Το κάνει και στο βιβλίο. Το ΚΚΕ, μέσω και του «Ριζοσπάστη», έχει απαντήσει τεκμηριωμένα σε μία προς μία τις αιτιάσεις και τις υποκειμενικές κρίσεις της Παππά, κάθε φορά που έβγαινε στη δημοσιότητα κάποιο κομμάτι των κειμένων της. Αυτό είναι το ζόρι του Μπελογιάννη και όσων τον κρατούν υπό τη σκέπη τους, επειδή τους είναι χρήσιμος ως αντικομμουνιστής. Η εμπάθεια είναι το χαρακτηριστικό εκείνων που κάθε άλλο παρά επιδιώκουν να αναζητήσουν με σοβαρότητα απαντήσεις σε καίρια ζητήματα, που σχετίζονται με την Ιστορία του λαϊκού κινήματος και την αδιαμφισβήτητη προσφορά του ΚΚΕ. Η ανεπάρκειά τους, όμως, είναι τέτοια, που δεν μπορεί να σκεπαστεί, όσους χαρακτηρισμούς και ψέματα κι αν επινοήσουν σε βάρος του ΚΚΕ.