Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Δύο θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα έγιναν χθες στη Φοινικιά

Δύο θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα έγιναν χθες στη Φοινικιά Αιτωλικού. Το πρώτο σημειώθηκε στις 1:00 το μεσημέρι στο σημείο που οδηγεί προς το εκκλησάκι της Φοινικιάς...... Δύο αυτοκίνητα που κινούνταν σε διαφορετικές κατευθύνσεις συγκρούστηκαν όταν ο οδηγός του ενός κινούμενος προς Αιτωλικό προσπάθησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα και έχασε τον έλεγχο του οχήματος, βγήκε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το ερχόμενο προς Μεσολόγγι αυτοκίνητο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και το πρώτο αυτοκίνητο κατέληξε σε παρακείμενο χαντάκι μεταμορφωμένο σε άμορφη μάζα σιδερικών. Ο οδηγός του ήταν ο 25χρονος Παναγιώτης Βασιλείου από την Κατοχή, ο οποίος ανασύρθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση χτυπημένος στο κεφάλι από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λίγα λεπτά αργότερα. Οδηγήθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου άφησε την τελευταία του πνοή πριν καν προλάβει να διασωληνωθεί για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.
Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος θα διερευνήσει το τμήμα τροχαίας Μεσολογγίου.

Το δεύτερο ατύχημα έγινε στις εννιά το βράδυ όταν στην ίδια περιοχή της Φοινικιάς και πάλι συγκρούστηκε το μηχανάκι που οδηγούσε ο Ιωάννης Γερμανός ετών 57 από το Αιτωλικό με κατεύθυνση προς το Μεσολόγγι, με το αυτοκίνητο νεαρής κοπέλας που κινούνταν στην απέναντι κατεύθυνση. Το αυτοκίνητο για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έφυγε στο αντίθετο ρεύμα χτυπώντας μετωπικά το μηχανάκι και κατέληξε λίγα μέτρα έξω από το οδόστρωμα. Το μηχανάκι έγινε κομμάτια, ο δε οδηγός του εγκλωβίστηκε κάτω από το όχημα έως ότου άνδρες της Πυροσβεστικής τον ανασύρουν νεκρό.
Και σ’ αυτό το δυστύχημα διερευνά τα αίτια η Τροχαία Μεσολογγίου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχόλια δεν μπορούν να γραφούν, δεν υπάρχουν λέξεις που να περιγράφουν τη θλίψη μας για το γεγονός... Τα τελευταία χρόνια επισκέπτομαι συχνά την περιοχή λόγω της φιλίας που με δένει με πολλούς κατοίκους της περιοχής. Κάθε φορά που επιστρέφω στην Αθήνα, λέω το ίδιο πράγμα "ΓΥΡΙΣΑ ΣΩΟΣ".... Η αλήθεια είναι μια, οι άχρηστοι πολιτικοί που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας -απο την μεταπολίτευση και μετά, για ενα μόνον μπορούν να αισθάνονται περήφανοι, για το γεγονός οτι άφησαν το επαρχιακό οδικό δίκτυο έρμαιο της τύχης του. Κάθε ενα χιλιόμετρο τα εκκλησάκια μαρτυρούν αυτή την αλήθεια και προκαλώ όποιον έχει αντίθετη άποψη να το συζητήσουμε. Έχω διανύσει περισσότερα απο 1.000.000 χιλιόμετρα τα τελευταία δέκα χρόνια φωτογραφίζοντας κάθε γωνιά της Ελλάδας και γνωρίζω πολύ καλά τί λέω. Η έλλειψη οδηγικής παιδείας σε συνδυασμό με τις λεγόμενες "παγίδες" και "κακοτεχνίες" μας οδήγησαν εδώ! Μίζες σε κατασκευαστικές εταιρείες είναι ο κόπος όλων μας δίχως κανένα αποτέλεσμα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ !
Γιάννη θα ζείς αιώνια στη σκέψη μας, καλό σου ταξίδι αδερφέ !

Υ.Γ. το μυθιστόρημα "ΟΜΟΓΟΝΙΑ" που έγραψα για το Αιτωλικό στην αυλή της Γερασιμούλας, σου το αφιερώνω με όλη μου την καρδιά!

Δ.Π. είπε...

Ως πότε αυτός ο δρόμος, πάντα σ΄αυτό το ίδιο, το συγκεκριμένο σημείο, θα τρώγει ανθρώπινες ζωές; Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει...δεν γίνεται να χάνονται στο ίδιο σημείο, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο κάθε φορά, πολλές μα πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές....