Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ανδρέας Μακρυπίδης: Να καταβληθεί άμεσα στους δικαιούχους η εξισωτική αποζημίωση για το 2009

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης, με ερώτηση του προς τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ζητά να καταβληθεί άμεσα στους κτηνοτρόφους η εξισωτική αποζημίωση για το έτος 2009.....ώστε να διευκολυνθούν στην έγκαιρη αγορά ζωοτροφών σε χαμηλές τιμές και να ενισχυθεί το εισόδημα τους σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Συγκεκριμένα με την ερώτηση του ο Βουλευτής αναφέρει τα εξής: «Σε δυσμενή θέση έχουν βρεθεί οι κτηνοτρόφοι του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ιδιαίτερα ύστερα από τις καταστροφικές και μικροκομματικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης για τον κλάδο, βιώνοντας πολλαπλάσια τα προβλήματα και τις παρενέργειες της οικονομικής κρίσης.

Προβλήματα όπως η μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές του γάλακτος και του κρέατος, , η μεγάλη γραφειοκρατία στην υλοποίηση των προγραμμάτων, οι καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων έχουν ως συνέπεια την καθημερινή συρρίκνωση του εισοδήματος τους.

Για τους κτηνοτρόφους, κάθε εισοδηματική ενίσχυση αποτελεί ανάσα στην προσπάθεια που καταβάλλουν. Η εξισωτική αποζημίωση, που για το έτος 2009 ανέρχεται σε ύψος 90,4 εκ. Ευρώ και αφορά 100.000 δικαιούχους, δεν έχει πληρωθεί ακόμα, παρά το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Σε αυτή την δυσμενή συγκυρία η εξισωτική αποζημίωση είναι ένα σημαντικό μέτρο στήριξης για τους πραγματικά δικαιούχους κτηνοτρόφους, αμβλύνοντας τις μόνιμες φυσικές αντιξοότητες των μειονεκτικών περιοχών (μεγάλα υψόμετρα, απότομες κλίσεις, μικρή βλαστική περίοδος, πτωχά - υποβαθμισμένα εδάφη κ.λπ.) και αντισταθμίζοντας ένα μέρος της απώλειας εισοδήματος.

Συνεπώς, πρέπει να καταβληθεί άμεσα η εξισωτική αποζημίωση για το έτος 2009 ώστε να ενισχυθεί άμεσα το εισόδημα των κτηνοτρόφων και να διευκολυνθούν στην έγκαιρη αγορά ζωοτροφών σε χαμηλές τιμές.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΓΟΝΤΑΣ Ο ΓΑΠ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΑΜΙΜΗΤΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ. ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΕ.ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ ΕΜΕΙΝΑΝ.

ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΖΕΦΡΕΥ ΝΑ ΠΕΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... ΑΚΟΜΑ. ΦΙΒΓΑΤΙΙ ΧΟΥΡΙΑΝΟΙ.