Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Τεράστιο το πρόβλημα με τους γύφτους στο Αιτωλικό

Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας του Αιτωλικού «Τα Γιοφύρια» που κυκλοφόρησε σήμερα, υπάρχει πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Διώξτε τους παρείσακτους απ’ το νησί κι απ’ το Δήμο» που αναφέρεται στο τεράστιο πρόβλημα.....που δημιουργούν οι γύφτοι με την παραβατική συμπεριφορά τους. (κλικ πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε το άρθρο).

Εμείς θα αναφερθούμε σε ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα σχετικά με μια κλοπή.
Άνοιξαν λοιπόν ένα βράδυ δύο γυφτάκια μια αποθήκη και έκλεψαν δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές που φυλάσσονταν εκεί. Η αξία των ζυγαριών ήταν περίπου οκτακόσια (800) ευρώ.
Οι ιδιοκτήτες της αποθήκης έψαξαν και βρήκαν ποιοι έκαναν την κλοπή, έπιασαν τον ένα από τους κλέφτες και με απειλές απέσπασαν την ομολογία της κλοπής.
Ζητώντας όμως να τους επιστραφούν οι ζυγαριές, ο γύφτος ανακοίνωσε ότι δεν τις έχει γιατί τις πούλησε.
Νέες απειλές, νέα πίεση και τελικά ο μικρός ανακοίνωσε το εξής:
«Τις ζυγαριές τις πούλησα στον τάδε (είπε το όνομα) Αιτωλικιώτη επαγγελματία και μου έδωσε 70 ευρώ».
Οι ζυγαριές αναζητήθηκαν στο κατάστημα που υπέδειξε ο μικρός γύφτος, όπου ο επαγγελματίας κατακόκκινος και όλο ντροπή, ανέφερε ότι είχε τις ζυγαριές αυτός και τελικά τις παρέδωσε στον ιδιοκτήτη τους.

Και γεννιέται η εξής απορία: Οι γύφτοι θεωρούν «παράδοση» την κλοπή, όπως αναφέρει και ο συντάκτης του κειμένου στα «Γιοφύρια». Και καλά όταν κλέβουν τρόφιμα, τα καταναλώνουν οι ίδιοι. Όταν κλέβουν ρούχα, τα φοράνε οι ίδιοι. Τα κλεμμένα ποδήλατα τα έχουν για δική τους χρήση.
Όταν όμως ανοίγουν αυτοκίνητα και κλέβουν κασετόφωνα, όταν ανοίγουν μαγαζιά και κλέβουν ποτά (όπως έγινε φέτος σε μαγαζί της παραλίας), όταν κλέβουν τραπέζια και καρέκλες από υπαίθρια καλοκαιρινά καταστήματα, όταν κλέβουν αποθήκες με διάφορα αντικείμενα, τότε εμπορεύονται τα κλοπιμαία τους.
Και συνένοχοι στο εμπόριο αυτό είναι οι «έξυπνοι» κλεπταποδόχοι Αιτωλικιώτες.
Και αναφέρω Αιτωλικιώτες, γιατί οι μικροί γύφτοι δεν έχουν τρόπο, αλλά και φοβούνται να διαθέσουν εκτός Αιτωλικού τη λεία τους.

Μήπως λοιπόν πρέπει πρώτα να διώξουμε τους παρείσακτους κλεπταποδόχους των γύφτικων κλοπιμαίων, από το νησί κι απ’ το Δήμο;
Γιατί όταν ενθαρρύνουμε εμείς οι ίδιοι τους γύφτους να κλέβουν, για να τα αγοράσουμε κοψοχρονιά, γινόμαστε εμείς κλέφτες και γύφτοι μαζί!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιδρύεται σύλλογος για την αντιμετώπιση των κλοπών από τους γύφτους. Η ονομασία του είναι:

Σύλλογος
Εξόντωσης
Γύφτων
Αιτωλικού
Μεσολογγίου
Ιδιωτικό
Σώμα
Ασφάλειας

Η ακροστιχίδα της επωνυμίας του συλλόγου προκύπτει εντελώς τυχαία και ουδεμία σχέση έχει με τους σκοπούς του συλλόγου

Ανώνυμος είπε...

το αστείο είναι πως όπου και να πας σιγά σιγά παντού τα ίδια.Αιτωλικιώτης είμαι και εγώ και κάθε καλοκαίρι και χειρότερο το βλέπω.Αν το αφήσετε ανεξέλεγκτο θα γίνουν χειρότεροι και από τους Πακιστανούς και Τσιγγάνους που έχουμε στην Αθήνα.Καλύτερα τώρα.