Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Επιστρέφοντας από την λαική



Μετά από την βόλτα , το κους-κους και τα ψώνια, στη Λαϊκή Αγορά του Αιτωλικού, χωρίς σπατάλες αυτή την φορά λόγω οικονομίας και δύσκολων καιρών, με προτεραιότητα στα λαχανικά της εβδομάδας, έρχεται η ώρα της επιστροφής. Γυναίκες οι περισσότερες ηλικιωμένες επιστρέφουν στα γύρο χωριά τους από όπου ήλθαν.
Η Λαϊκή είναι μια διέξοδος γι εκείνες, μιας και δεν έχουν πολλές ευκαιρίες για εξόδους στις μικρές κλειστές κοινωνίες όπου ζουν.
Η Λαϊκή που γίνεται στο Αιτωλικό χρόνια τώρα, λειτουργεί κάθε Παρασκευή στην ανατολική πλευρά της πόλης, δίπλα από το παιδικό σταθμό, και απλώνεται όλο και πιο πολύ. Έχει γίνει δημοφιλής ελκύοντας σωρό κόσμο ντόπιο και ξένο.
Ομως ..Παν Μέτρον Άριστον.
Ο έλεγχος ώστε να μην λειτουργεί αρνητικά στην οικονομία του Αιτωλικού, εις βάρος δηλαδή της τοπικής αγοράς, είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολεί την εκάστοτε Δημοτική Αρχή αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο. Η προσέλκυση καταναλωτών από τα γύρο μέρη δεν σημαίνει οποσδήποτε και προσέλκυση κεφαλαίου στην πόλη. Στην περιπτωση της Λαϊκής Αγοράς ίσως να λειτουργεί αντίστροφα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: