Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Κέντρο και Μουσείο Χαρακτικών Τεχνών «Βάσω Κατράκη»: Συνεδρίαση του ΔΣ


Συνεδρίασε την 2-10-2008 το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Χαρακτικής «Βάσω Κατράκη» που βρίσκεται στο Αιτωλικό.
Η συνεδρίαση έγινε στην Αθήνα στα γραφεία της Ένωσης Κριτικών Τέχνης.

Παρόντες ήταν, ο Νίκος Γαλάνης Δήμαρχος Αιτωλικού και πρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου, τα μέλη της οικογένειας Κατράκη, Σπύρος και Μαριάννα, ο εκπρόσωπος της οικογένειας Κώστας Σταυρόπουλος Τεχνοκριτικός, ο Κώστας Σταράμος αιρετός του Δήμου Αιτωλικού επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Σαλτός αιρετός του Δήμου Αιτωλικού, η Έφη Σκρούντζα εκπρόσωπος της Ένωσης Κριτικών Τέχνης, ο Νίκος Δεσεκόπουλος Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, ο Νίκος Ζαχαριάς εκπρόσωπος του συλλόγου Αιτωλικιωτών της Αθήνας, καθώς και ο Διονύσης Μπρούνος ως έχων την οικονομική επιμέλεια του Μουσείου.

Απουσίαζαν ο Νίκος Σαμαντάς αιρετός του Δήμου Αιτωλικού καθώς και η επίσης αιρετή Βάσω Τσίντζου, ο νομικός σύμβουλος του Μουσείου Αντώνης Γρίβας καθώς και ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου Αιτωλικού Γιώργος Σφυρής (έστειλε φαξ για τον λόγω της απουσίας του).

Συζητήθηκαν στην αρχή θέματα σχετικά με τα προβλήματα του κτιρίου και δρομολογήθηκαν οι λύσεις τους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΣ, ενημέρωσε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης, διέθεσε το ποσό των 5.000,00€ !!!! για τις ανάγκες του Μουσείου.

Βέβαια η υπόσχεση του υπουργείου ήταν για 50.000,00€…..

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Αιτωλικού, αποφάσισε την ενίσχυση του Μουσείου με 20.000,00€ τα οποία θα δοθούν στο μουσείο …σύντομα.

(Όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά του Δήμου μάλλον, οπότε δύσκολα τα πράγματα).

Ακολούθως έγινε συζήτηση για την μελλοντική προβολή του Μουσείου.
Έχει γίνει επαφή με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Μουσείο Γουλανδρή), με το οποίο συμφωνήθηκε να γίνει εκεί μια έκθεση των χαρακτικών του Μουσείου Βάσω Κατράκη.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης αυτής, θα δημιουργηθεί σε χωριστή αίθουσα ένα εργαστήρι χαρακτικής, πιστή αναπαράσταση του εργαστηρίου της Βάσως Κατράκη.

Επίσης θα γίνει από τους ειδικούς του Μουσείου Γουλανδρή, συντήρηση των έργων.

Κατά την διάρκεια αυτής της έκθεσης, θα γίνει έκθεση ζωγραφικής γνωστών καλλιτεχνών στο Αιτωλικό, στη θέση των έργων που θα λείπουν.

Με το τέλος της έκθεσης, θα παραχωρηθεί το εργαστήρι χαρακτικής στο Μουσείο του Αιτωλικού.

Θα ακολουθήσουν και άλλες εκθέσεις σε άλλα μουσεία, όπως το Μουσείο Θεσσαλονίκης, με σκοπό την προβολή του σπουδαίου έργου της Αιτωλικιώτισσας χαράκτριας.

Μετά από 3,5 ώρες ο πρόεδρος του ΔΣ έλυσε την συνεδρίαση και ανανέωσε το ραντεβού των μελών, σε ένα μήνα στο Αιτωλικό για νέα συνεδρίαση, στο Κέντρο και Μουσείο Χαρακτικών Τεχνών «Βάσω Κατράκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: