Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η εγκατάλειψη του Αιτωλικού από το Δήμο Μεσολογγίου


Πλήρη εγκατάλειψη του Αιτωλικού από το Δήμο Μεσολογγίου παρατηρείται μέρα με τη μέρα. Τα προβλήματα στην ύδρευση, αποχέτευση, φωτισμό, σκουπίδια κλπ κάθε μέρα μεγαλώνουν, χωρίς να φαίνεται κάποια πρόθεση επίλυσης τους από τους υπευθύνους του Μεσολογγίου.......

Οι βλάβες τις ύδρευσης παραμένουν για μέρες ολόκληρες, με το νερό να τρέχει στους δρόμους ανεξέλεγκτα (και μάλιστα σε δρόμους που περνάει η κ. Αντιδήμαρχος Αιτωλικού και τα βλέπει) και όταν τελικά γίνει επισκευή, μένουν δώρο στους Αιτωλικιώτες οι λακκούβες που ανοίχτηκαν για την επισκευή αυτή.
Παρόμοιες επισκευές στο Μεσολόγγι γίνονται σε χρόνο ρεκόρ και οι λακκούβες κλείνονται αμέσως με πίσσα.
Για την αποχέτευση δεν χρειάζεται καμία γρήγορη επέμβαση, αφού όταν υπάρχει βλάβη οι αγωγοί εκτονώνονται απευθείας στη λιμνοθάλασσα τουΑιτωλικού.
Τα σκουπίδια στους δρόμους παραμένουν για μέρες ολόκληρες, αφού ένας υπάλληλος που διατίθεται για τον καθαρισμό των δρόμων δεν φτάνει για τίποτα.
Για το φωτισμό και τα προβλήματα του δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Δεν έλυσε τα προβλήματα ο πρώην Δήμαρχος Αιτωλικού που ήταν και υπάλληλος της ΔΕΗ, θα τα λύσει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου που είναι άσχετος με τα θέματα αυτά;
Βέβαια για έργα ούτε λόγος. Και εκεί που η Αντιδήμαρχος Αιτωλικού όταν ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2011 έλεγε ότι το πολύ σε ένα μήνα θα πιούμε καθαρό νερό με ελάχιστα έξοδα για επέμβαση στο έργο που έχει γίνει, φτάσαμε στον Απρίλη του 2012 να μας απαγορεύουν τη χρήση του νερού ακόμα και για μαγείρεμα. Και τώρα ανακάλυψαν ότι χρειάζονται 500.000,00€ για να ολοκληρωθεί το έργο και να πιούμε νερό, τα οποία χρήματα μας τα «εξασφάλισε» υποψήφιος βουλευτής του κόμματος του Δημάρχου μας (μην ξεχάσετε να τον ψηφίσετε). Παιχνίδια κομματικά στην πλάτη και την υγεία μιας ολόκληρης πόλης 5.000 κατοίκων.
Όμως και οι περιουσία του πρώην Δήμου Αιτωλικού ερημώνει χωρίς καμία συντήρηση. Το Κατράκειο έκλεισε και ανοίγει μόνο για καμία κομματική εκδήλωση, φιλικών προς τα πιστεύω του Δημάρχου μας κομμάτων.
Τα κτίρια στο Πόρο είναι έρμαια στην διάθεση του κάθε καταπατητή εγκαταλειμμένα και παραμελημένα. Οι πρόσφατοι «ένοικοι» άρχισαν να ξηλώνουν και να καίνε τα ξύλα του ενός κτιρίου, για να ζεσταθούν στο άλλο κτίριο που είχαν καταλάβει. Και όταν μετά από πολύ καιρό και πάμπολλες οχλήσεις στην Δημοτική μας αρχή, έδιωξαν τους καταληψίες των κτιρίων, τα κτίρια έμειναν όπως τα βλέπετε στις φωτό χωρίς καμιά εργασία αποκατάστασης ή έστω ενός απλού καθαρισμού.
Και να σκεφτεί κανείς ότι στο χώρο αυτόν πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους τριακόσια παλικάρια με αρχηγό τον Γρηγόρη Λιακατά. Χώρος ιστορικός για το Αιτωλικό, αλλά τόσο πολύ παραμελημένος από τον Δήμαρχο του Μεσολογγίου που «κόβεται» για τον πολιτισμό και τον τουρισμό του Δήμου του. Εκτός κι αν ο Δήμος τους είναι μόνο το Μεσολόγγι.
Τα κτίρια αυτά είχαν προταθεί στο ΤΕΙ Μεσολογγίου να χρησιμοποιηθούν για εργαστήρια του τμήματος Ιχθυοκαλιέργειας, αλλά και τα ζητούν ακόμα και σήμερα αρκετά άτομα προς ενοικίαση για να χρησιμοποιηθούν σαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ο χώρος γενικά σαν πόλος έλξης επισκεπτών προβάλλοντας  την ιστορικότητα του χώρου.
Όμως εδώ δεν μπορούν να δημοπρατήσουν την «Εξέδρα» που ερειπώνεται μέρα με τη μέρα, τον Πόρο θα κοιτάξουν;
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου, τα πάτε πολύ καλά με το Αιτωλικό, να περιμένετε σύντομα και την ανάλογη των επιδόσεων σας επιβράβευση από τους Αιτωλικιώτες.  







3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι εικόνες σοκάρουν.Αίσχος.Αίσχος και στους ντόπιους παράγοντες.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σωτήρας Δήμαρχος της ιεράς πολιτείας που δεν χαρίζεται ούτε στη μάννα του έχει τόσα στο μυαλό του που είναι κρίμα βρε παιδιά να τον απασχολείτε με κτίρια στο τέρμα του πουθενά,με γνωστούς άγνωστους καταστροφείς,με κόκαλα προγόνων και κουραφέξαλα.Αυτός δίδαξε κοτζάμ εθελοντισμό με φαράσι και σκούπα, είναι δυνατόν να ασχολείται συνέχεια μαζί σας; Σκυψτε και σεις λίγο τη μεσούλα σας? Άλλωστε ο ίδιος τελευταία υπογράφει ανεξόφλητες επιταγές της εκλογής του τοποθετώντας προϊσταμένους και διευθυντές στη συνέχιση της λαμογιάς του Δήμου για να βοηθήσει και την περαιτέρω πολιτική του εξουσιομανία.

etolikonews είπε...

Προς τον ανώνυμο που έστειλε σχόλιο περί Μουρκούση, κουστουμιών κλπ τον προτρέπω να βγάλει τη μουτσούνα της ανωνυμίας που φοράει, να γράψει το ονοματάκι του και αμέσως θα έχει την απάντηση του!
Για το etolikonews Διονύσης Μπρούνος