Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Νεα εστία κόντρας Μεσολογγίου - Αγρινίου η έδρα της ΔΟΥ;


Έντονος προβληματισμός διακατέχει τις τελευταίες ημέρες κυβερνητικά κοινοβουλευτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη της Αιτωλοακαρνανίας εξαιτίας των προθέσεων του υπουργείου Οικονομικών αφού εφαρμόσει «Καλλικράτη» στις ΔΟΥ να διατηρήσει μόνο μία στην Αιτωλοακαρνανία ..........
. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει προαναγγείλει τη συγχώνευση των Δ.Ο.Υ., με στόχο να μείνει μία εφορία ανά νομό. Μάλιστα ο «Καλλικράτης» των Εφοριών προβλέπεται να δρομολογηθεί όταν ολοκληρωθεί η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, από φθινόπωρο ενώ ρόλο ΔΟΥ θα «παίζουν» στο μέλλον τα ΚΕΠ. Ο προβληματισμός όμως των βουλευτών συνίσταται στο γεγονός ότι το υπουργείο δεν δείχνει δεκτικό στις παροτρύνσεις τους να διατηρήσει ΔΟΥ και σε Μεσολόγγι και σε Αγρίνιο αποδεχόμενο τις ιδιαιτερότητες του νομού. Κατά συνέπεια η ανησυχία είναι έκδηλη μπροστά στο ενδεχόμενο η έδρα της εφορίας να είναι η νέα εστία αντιπαράθεσης Μεσολογγίου-Αγρινίου.


Σημείωση etolikonews: Ο «Καλλικράτης» των Εφοριών προβλέπει μια ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε Νομού.

Ελπίζουμε η «θέρμη» με την οποία αντιμετωπίστηκαν από τους Μεσολογγίτες τα τοπικά θέματα (συνένωση Καλλικράτη, Εφετείο, Στρατόπεδο, ΤΕΙ) να μην έχει επακόλουθο να φύγει και η ΔΟΥ από το Μεσολόγγι και να τρέχουν όλοι οι επαγγελματίες στο Αγρίνιο για τα φορολογικά τους!!!!!

Η ανικανότητα έχει και κάποιο όριο….  

Δεν υπάρχουν σχόλια: