Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Δεν θα ξαναπούν το νερό, νεράκι οι Αιτωλικιώτες

- Σύντομα θα μπει σε λειτουργία το έργο υδροδότησης. Προτεραιότητα όμως αποτελεί και η καθαριότητα αλλά και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

 

Σε μια διαρκή προσπάθεια βρίσκεται η αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Μ. Φούντα, η οποία έχει στην ευθύνη της και τη δημοτική ενότητα Αιτωλικού,.........για την λύση των προβλημάτων που απασχολούσαν για χρόνια  το νησί, αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ως πρώτη προτεραιότητα είχε τεθεί η ύδρευση που έχει φτάσει σε ένα καλό σημείο και αφορά τη νέα γεώτρηση και τη σύνδεση των παροχών.  Μόλις το περασμένο Σάββατο ο εργολάβος παρέδωσε το έργο, ενώ ήδη έχει γίνει η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου και οι απαιτούμενες συνδέσεις με το δίκτυο. Για να  γίνουν όμως οι τελικές συνδέσεις των παροχών, θα πρέπει να προηγηθούν δοκιμαστικές αντλήσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ποσότητα του νερού είναι αρκετή για την κάλυψη των αναγκών του Αιτωλικού.  Παράλληλα  κάθε 8 ώρες άντλησης θα λαμβάνονται δείγματα, τα οποία θα στέλνονται για τον ποιοτικό έλεγχο. Αν όλα πάνε καλά, οι κάτοικοι του Αιτωλικού σε λίγο καιρό θα μπορούν να απολαύουν αυτό το αγαθό που έχουν στερηθεί εδώ και 10 χρόνια.

Η καθαριότητα είναι ένα στοίχημα που έχει βάλει η νέα δημοτική αρχή Μεσολογγίου και αφορά ολόκληρη την περιοχή καταβάλλοντας μια καθημερινή προσπάθεια. Στο Αιτωλικό, όπως διαβεβαίωσε η κα Φούντα μιλώντας στο ραδιόφωνο της Αιχμής, τα πράγματα είναι αρκετά βελτιωμένα. Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα είχαν καθαριστεί όλες οι τοπικές κοινότητες από τα χόρτα, ενώ και η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με καλύτερο τρόπο, αφού έχουν αυξηθεί και οι κάδοι. Ωστόσο όμως χρειάζεται πάντα και η συνεργασία των πολιτών, στους οποίους η αντιδήμαρχος απευθύνει έκκληση να είναι προσεκτικοί και οι ίδιοι. Και επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, τους συνιστά να τοποθετούν τα απορρίμματα μέσα στους κάδους και όχι εκτός αυτών, τη στιγμή μάλιστα που είναι άδειοι. Πρόκειται για ένα φαινόμενο απροσεξίας που παρατηρείται σε πολλές περιοχές, όμως είναι βασικό για την διατήρηση της δημόσιας υγιεινής ενόψει και του καλοκαιριού που η θερμοκρασία ανεβαίνει.
Μπορεί η καθημερινότητα να είναι το πρώτο μέλημα της αντιδημάρχου, όμως δεν παύει να βάζει σε προτεραιότητα και τα έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών. Και αυτό θα επιτευχτεί με την κατασκευή δυο έργων: Της ανάπλασης της οδού Κ. Λάσκαρη και της Δυτικής Παραλίας. Το έργο της Κ. Λάσκαρη, που είναι ο εμπορικός δρόμος του Αιτωλικού, προβλέπει πεζοδρόμια και νέο ασφαλτοτάπητα, ενώ η ανάπλαση της παραλίας περιλαμβάνει δενδροφύτευση, παγκάκια και πεζόδρομο που να επιτρέπει τον περίπατο στην άκρη της παραλίας, χωρίς να εμποδίζονται οι πεζοί από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων. Για το λόγο αυτό θα προσδιοριστεί συγκεκριμένος χώρος που θα παραχωρηθεί για τις ανάγκες των καταστημάτων, ενώ η ζώνη περιπάτου θα είναι ξεχωριστή. Η μελέτη είναι στο στάδιο της σύνταξης, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από το πράσινο ταμείο κατά 150.000 ευρώ και από το πρόγραμμα Ελλάδα κατά 311.000 ευρώ. Σύντομα πάντως θα γίνει και η δημοπράτηση των έργων, τα οποία ήδη έχουν ενταχτεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

... "σε λίγο καιρό θα μπορούν να απολαύουν αυτό το αγαθό που έχουν στερηθεί εδώ και 10 χρόνια"...

Aπορία: Πόσο αντέχει ο άνθρωπας χωρίς νερό;