Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η εθνική επανεκκίνηση ξεκίνησε από το «Α»: Αγανάκτηση


Στην εποχή του διαδικτύου, που οι χωροχρονικές αποστάσεις και διαφορές μεταξύ των ανθρώπων, καταργήθηκαν στην πράξη με ένα και μόνο κλικ, το σημερινό ξέσπασμα αγανάκτησης δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων, στο Σύνταγμα, τη Θεσσαλονίκη, και την Πάτρα, ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο.........

Κυρίως όμως ήταν ανόθευτο και αυθεντικό, μιας και δεν βασίστηκε σε ιδεολογικές παρορμήσεις ή αναζητήσεις, δεν στηρίχτηκε σε κομματικές προσυγκεντρώσεις, δεν ύψωσε ψηλά πολιτικά λάβαρα. “Κανονίστηκε”, από την κοινωνία των ενεργών πολιτών του διαδικτύου.
Ήταν το ξέσπασμα μιας κοινωνίας στα όρια της, που δείχνει αποφασισμένη να πει το «φτάνει πια», με πράξεις και όχι λόγια. Η Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης έδειξε τον δρόμο. Όπως νωρίτερα τον είχαν δείξει, οι μαζικές κινητοποιήσεις του «ψηφιακού Ισλάμ», που ανέτρεψαν καθεστώτα δεκαετιών, στις χώρες του αραβικού κόσμου και στη Μέση Ανατολή.
Η εθνική επανεκκίνηση ξεκίνησε απόψε. Και ξεκίνησε από το Α: Αγανακτισμένοι Έλληνες, που ζητούν πίσω την πατρίδα τους. Και συνεννοούνται μεταξύ τους μέσω του μεγάλου επιταχυντή που λέγεται διαδίκτυο. Χωρίς φίλτρα και παραφωνίες.

(από statesmenhttp://i.ixnp.com/images/v6.59/t.gif)

Δεν υπάρχουν σχόλια: