Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κατά της ίδρυσης κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αμφιλοχία ο Ν. Καραπάνος


Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καραπάνος σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ίδρυση κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αμφιλοχία δήλωσε:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού έδωσε … «αναπτυξιακή προοπτική» και αφού  …«έλυσε» σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας και ειδικά του Βάλτου και του Ξηρόμερου όπως πχ. της μόλυνσης του Αμβρακικού,.........

εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά απολύτως συζήτηση με τους τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε την ίδρυση κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Αμφιλοχία.
Ο χώρος που επελέγη είναι από τα πλέον εγκαταλειμμένα στρατόπεδα των ενόπλων μας δυνάμεων, με εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούταν για αποθήκες πυρομαχικών, ενώ δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές για την αξιοπρεπή φιλοξενία των μεταναστών.
Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να ανακαλέσει τον σχεδιασμό αυτό, αναζητώντας χώρους εκεί όπου πραγματικά υπάρχει το πρόβλημα, καθώς είναι βέβαιο ότι με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση βάζει την Αιτωλοακαρνανία στην «κορνίζα» του Μεταναστευτικού, την στιγμή που η περιοχή δεν αντιμετώπιζε αυτό το ζήτημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: