Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η Μαρία Φούντα εκπροσώπησε το Δήμο Μεσολογγίου στο Λουξεμβούργο για τον Αχελώο


Την Τρίτη 24 Μαΐου στο Λουξεμβούργο, ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτυλίχτηκε μια ακόμα πράξη του πολυετούς δικαστικού αγώνα σχετικά με την έκτροπη του Αχελώου και το πάγιο αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας για ακύρωση της.
Στην ακροαματική διαδικασία εκ μέρους της νομικής ομάδας των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας μίλησαν οι κ. Νίκος Αλιβιζάτος και Νίκος Χατζής,..........
ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν νομικοί εκπρόσωποι της περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΔΕΗ, των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών καθώς και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Καθ΄ ολη  τη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκαν τα προδικαστικά ερωτήματα που απέστειλε το Συμβούλιο της Επικράτειας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Βάσει αυτών, το Δ.Ε.Ε. καλείται να αποφανθεί κατά πόσο η συνέχιση και η ολοκλήρωση της εκτροπής, όπως αυτή προβλέπεται από το νόμο 3481/2006, είναι συμβατή με τις διατάξεις της Κοινοτικής Οδηγίας 2000/60/ΕΚ για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Σημειωτέον, η εισαγγελέας Γιουλιάνε Κόκοτ  θα αναπτύξει τις προτάσεις της μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στα τέλη του έτους.

Το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κα Μαρία Φούντα,  παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Αντιπεριφερειάρχης  Περιβάλλοντος και Υποδομών κ.  Νίκος Υφαντής καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.  Παναγιώτης Τσιχριτζής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μιά φορά πήγαμε με τα "τσικό". Ενώ οι θεσσαλοί πήγαν δυό πούλμαν προσωπικοτήτων. Και μετά πάλι θα φταίνε οι άλλοι. Το θέμα εκτός από το Μοσχολιό δεν αγγίζει κανένα άλλο δήμαρχο, κανένα βουλευτή (νυν ή τέως), νομάρχες,....Το εφετείο έχει περισσότερη αξία από το να γίνει η εκτροπή; Καιρός να τα βρουν οι άρχοντες μας και να μην παίζουν το παιχνίδι της εξουσίας (διαίρε και βασίλευε). Γιατί ότι είναι καλό για το νομό, είναι καλό και για το μεσσολογγίτη και τον αμφιλοχιώτη και τον αγρινιώτη και τον αστακιώτη και όλους μας.