Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ερωτηματικά δημιουργεί η Δημοτική μας Αρχή

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιτωλικού την 25-5-2009, συζητήθηκε το θέμα «Έγκριση ισολογισμού οικονομικού έτους 2007».
Κατά την συζήτηση ερωτήθηκε ο Δήμαρχος...
από τον επικεφαλή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κώστα Σταράμο, αν ο ισολογισμός αυτός περιλαμβάνει και την κλοπή του χρηματοκιβωτίου που έγινε το έτος 2007.
Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η ζημιά από την κλοπή περιλαμβάνεται στον ισολογισμό.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε ο Δήμαρχος για το ύψος του ποσού που περιείχε το χρηματοκιβώτιο την ημέρα της κλοπής.
Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι τα χρήματα ήταν 25.000 € συν τα χρήματα για την επιχορήγηση των σχολείων, δηλαδή συνολικά 32.000 έως 35.000 € πράγμα το οποίο διαβεβαίωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού Νίκος Σαμαντάς.

Αν ανατρέξει όμως κανείς στην τοπική εφημερίδα του Μεσολογγίου «Αιχμή», στο φύλλο που εκδόθηκε την 18 Ιουνίου 2007, στην σελίδα 6 θεματική ενότητα «Τοπικά», περιλαμβάνει συνέντευξη του Αντιδημάρχου Αιτωλικού Νίκου Σαμαντά, με τίτλο «Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο» και υπότιτλους «τεράστιο το οικονομικό άνοιγμα του δήμου και οι υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές. Αποφασίστηκε να μην γίνουν έργα για 2 τουλάχιστον χρόνια και να αποπληρωθούν υποχρεώσεις»
Βέβαια θα μπορούσαμε να σταθούμε στον τίτλο και μόνο και να ρωτήσουμε από ποιόν δημιουργήθηκε το αδιέξοδο και το οικονομικό άνοιγμα.
Το θέμα μας όμως είναι άλλο.

Στην συνέντευξη αυτή ο κ. Σαμαντάς ρωτήθηκε αν διαπιστώθηκε έλλειψη κάποιου εγγράφου από την κλοπή του χρηματοκιβωτίου.
Η απάντηση του Αντιδημάρχου ήταν: «Όχι το μόνο που απουσίαζε από τη θέση του ήταν το χρηματοκιβώτιο βάρους 250 κιλών στο οποίο υπήρχαν 58.000 €»!!!!!!!

Το ερώτημα που δημιουργείται αυτόματα είναι το εξής:
Πόσα χρήματα περιείχε το χρηματοκιβώτιο την ημέρα της κλοπής του;
Περιείχε 32.000 – 35.000 € που ανέφερε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, περιείχε 58.000 € που ανέφερε ο Αντιδήμαρχος στην συνέντευξη του στην «Αιχμή», ή περιείχε 73.000 € όπως ισχυριζόταν δημόσια συγγενικό πρόσωπο της κας Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου;

Υπάρχει απάντηση στοιχειοθετημένη για το ποσό που περιείχε το χρηματοκιβώτιο;
Και στο κάτω κάτω της γραφής τα χρήματα ήταν του Δήμου, δηλαδή όλων μας και από όλους μας λείπουν και έχουμε κάθε δικαίωμα να ξέρουμε αποδεδειγμένα πόσα χρήματα κλάπηκαν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και γιατί δεν ρωτάμε τον κλέφτη να μας πει?

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι λυπούμαι, αλλά κάνετε ΟΛΟΙ σας λάθος.To σωστό νούμερο είναι το 0 (μηδέν) αλλά αποφασίσαμε να πούμε 58.000 γιατί είχαμε κάτι ψιλοανάγκες να βολέψουμε, μετά θυμηθήκαμε και καμιά 15.000 ακόμα και τις κάναμε 73.000, αλλά μετά μας κράξανε και τα μειώσαμε, ύστερα ήταν και τα λεφτά από τα παράβολα των αλβανών τέλος πάντων το δανειάκι το πληρώσαμε. Χαίρομαι που συμμετείχα στην ενημέρωση σας,.
Ο Κλέφτης.