Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Νομαρχία Αιτ/νιας: Ο πολιτισμός μας στο προσκήνιο

Με κεντρικό σύνθημα: «Ο πολιτισμός μας στο προσκήνιο» ξεκινά από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας στις 2 Ιουλίου 2009 ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα απλωθεί σε κάθε σημείο του νομού...
Το πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2009 καταρτίσθηκε και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των Πνευματικών Κέντρων των Δήμων, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Πολιτισμού και πενήντα τεσσάρων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΘΥΜΙΟΥ ΣΩΚΟΥ

«Φίλες και Φίλοι
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, σας παρουσιάζω ένα συγκροτημένο πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, το οποίο καταρτίσαμε σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, καθώς και τους δήμους του Νομού μας.
Ένα πρόγραμμα το οποίο αγκαλιάζει ολάκερη σχεδόν την Αιτωλοακαρνανία και στηρίζεται αποκλειστικά στον πολιτισμό που παράγουν οι άνθρωποι της, οι δικοί μας άνθρωποι.
Το «Αξίζουμε περισσότερα και καλύτερα και μπορούμε να τα κατακτήσουμε», ως βασική μας επιδίωξη για την Αιτωλοακαρνανία και τους Αιτωλοακαρνάνες, αποτελούσε και αποτελεί τον κινητήριο μοχλό μας.
Δεν αφορά φυσικά μόνο το σκέλος των απαραίτητων υποδομών, τη βελτίωση καθώς και την κατασκευή των αναγκαίων έργων που με συνέπεια υλοποιούμε αυτή τη διετία.
Αφορά πρωτίστως τον αυθεντικό πολιτισμό, αυτόν που με πολύ μεράκι και αγάπη παράγεται εθελοντικά σε τούτο εδώ τον τόπο και τον οποίο είναι υποχρέωση μας να στηρίξουμε. Και αυτό πράττουμε.
Τόσο μέσω των προγραμμάτων που υλοποιεί η ΝΕΛΕ, αλλά και των συνεργασιών που έχουμε αναπτύξει ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς μας συλλόγους.
Η υγιής συνεργασία αυτών των δυο ετών, αποτέλεσε το υπόβαθρο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που τώρα έχετε στα χέρια σας.
Φίλες και Φίλοι
Σας προσκαλώ αυτό το καλοκαίρι να παρακολουθήσετε τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που ξεκινούν στις 2 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 12 Σεπτεμβρίου στο Νομό μας.
Να υποστηρίξετε την ερασιτεχνική καλλιτεχνική δημιουργία που παράγεται στον τόπο μας.
Να διασκεδάσετε, να ψυχαγωγηθείτε, να χαρείτε τις ομορφιές του φυσικού μας τοπίου αλλά και του δικού μας πολιτισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: