Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Απάτη στο ΚΕΚ Αγρινίου

Η καθημερινή τοπική εφημερίδα του Αγρινίου «Συνείδηση» δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της για την απάτη που έγινε στο ΚΕΚ Αγρινίου και ανακάλυψε η ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ). Αφορμή για τον έλεγχο υπήρξε η καταγγελία διευθυντικού στελέχους του ΚΕΚ, ...που είχε οικονομικές διαφορές και παράπεμψε το θέμα στην δικαιοσύνη.
Στα ρεπορτάζ της εφημερίδας τόσο στις 28 Μαΐου όσο και στις 24 & 25 Ιουνίου, διαβάζουμε ότι ήρθε κλιμάκιο επιθεωρητών από την ΕΕ και μαζί με την Ελληνική δικαιοσύνη καθώς και την ΥΠΕΕ κάλεσαν σε συνέντευξη, πολλά άτομα που το ΚΕΚ φέρεται να χρησιμοποιούσε εν αγνοία των εκπαιδευομένων τα στοιχεία τους για να τους εμφανίσει είτε ως καταρτιζόμενους σε πρόγραμμα είτε ακόμη ως εκπαιδευτές. Προγράμματα που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ ή που υλοποιήθηκαν με λιγότερους εκπαιδευόμενους απ’ αυτούς που επισήμως εμφάνιζε το Κέντρο.
Η μηνυτήρια αναφορά είναι 2.500 σελίδων και υπάρχει προς επεξεργασία όγκος εγγράφων δεκάδων χιλιάδων σελίδων! Η Ε.Ε. όμως δεν θα περιοριστεί στο συγκεκριμένο ΚΕΚ, καθώς μ’ αυτά που διαπίστωσε (!), φοβάται ότι τα χρήματα της Ένωσης αντί να πάνε για κατάρτιση, κατέληξαν ίσως σε τσέπες κάποιων επιτηδείων.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στο etoliko news αναφέρουν ότι με το συγκεκριμένο ΚΕΚ του Αγρινίου, έχει «δεσμούς» δημοτικός μας σύμβουλος και μάλιστα λέγετε ότι έχουν πληρωθεί πρώην δημοτικοί υπάλληλοι από το ΚΕΚ αυτό, για εργασίες που έκαναν για λογαριασμό του Δήμου.
Αν συνέβη κάτι τέτοιο σίγουρα θα αποκαλυφθεί από τις έρευνες που γίνονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: