Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Δυτική παραλία Αιτωλικού: Έναρξη καλοκαιρινής σεζόν

Η Δυτική παραλία του Αιτωλικού δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις παραλίες των κοσμοπολίτικων νησιών μας. Από χθες Σάββατο 20 Ιουνίου, όλα τα καταστήματα που λειτουργούν εκεί, άνοιξαν τα καλοκαιρινά τους σημεία...
Ξεκινάμε με την «Εξέδρα» το δημοτικό κατάστημα που το λειτουργεί ο Παναγιώτης Παρράς. Στο υπερυψωμένο μπαρ στην δυτική γωνία του χώρου, υποδέχεται την νεολαία κατά κύριο λόγο, με δυνατή ξένη μουσική, χωρίς να λείπουν και τα Ελληνικά τραγούδια τις μικρές ώρες.
Στην συνέχεια στην άκρη του γεφυριού έχουμε το “Genesis” το πρώην «Μπολερό» με ιδιοκτήτη τον Αλέκο Ζωγράφο. Ένας χώρος πανέμορφος, με ειδικά φωτιστικά εφέ, ποιοτική έντεχνη μουσική και άψογο σέρβις. Ποτό μέχρι αργά.
Αμέσως μετά συναντάμε την πιτσαρία την «Μικρή Βενετία». Την διευθύνει πλέον η κόρη του Θωμά η Μαρία Τσάνη με τον σύζυγό της τον Γιάννη Δρακονταειδή. Ποιοτική πίτσα, φαγητά της ώρας, σουβλάκι στα κάρβουνα και ότι άλλο επιθυμεί κανείς ακριβώς δίπλα στο κύμα.
Προχωρώντας συναντάμε το καλαίσθητο κιόσκι του ξενοδοχείου «Αλεξάνδρα». Ο Γιώργος Κατσούλης με πολύ όρεξη, φημίζεται πλέον για τον καφέ που σερβίρει και για το περιποιημένο παγωτό, μέχρι τα μεσάνυχτα.
Το επόμενο μαγαζί είναι ένα καινούργιο στέκι. Στο πρώην «Σταφνοκάρι» άνοιξε η ψαροταβέρνα «Δημελε». Ο Δημήτρης Σέρβος με την σύζυγό του Ελένη Βεργίνη, κατάφεραν σε μικρό χρονικό διάστημα να αποκτήσουν φήμη, χάριν των ποιοτικών φαγητών τους, κυρίως ψάρια, αλλά και της ώρας και πιάτα με γεύσεις πρωτόγνωρες για τον τόπο, με ωράριο που ξεκινά από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.
Και συνεχίζουμε με το «Makuku». Στον χώρο του παλιού «Sofat» ο Κώστας Καφρίτσας, με την πολυετή εμπειρία του στην λειτουργία νυχτερινών καταστημάτων, σερβίρει από ποιοτική μουσική μέχρι ποτό, παγωτό και ότι άλλο επιθυμεί ο πελάτης.
Η μουσική πάντα διακριτική ως προς την ένταση, δεν ενοχλεί και παίζει ασταμάτητα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ακολούθως έχουμε ένα κενό όπου χωράνε άνετα ένα ή δύο μαγαζιά ακόμα και συναντάμε στο τέλος της παραλία το «Balux». Στο χώρο του παλιού Σινεμά, τα αδέλφια Γιώργος και Παναγιώτης Αρέτας, έστησαν ένα νεανικό στέκι με δυνατή ξένη και Ελληνική μουσική, με ποτό, παγωτό και είδη καφετέριας, από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί.
Και το κερασάκι στην τούρτα αυτή την εποχή, είναι το Λούνα Πάρκ που έχει στηθεί ακριβώς δίπλα από το Γυμνάσιο, για να διασκεδάσουν οι μικροί και όχι μόνο φίλοι του.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η Δυτική παραλία του Αιτωλικού, πλήρως οργανωμένη προσελκύει όλες τις ηλικίες για κάθε είδους διασκέδαση αλλά και για φαγητό. Και φυσικά την τιμούν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, για να απολαύσουν την θέα της θάλασσας και το δροσερό ευχάριστο νυκτερινό αεράκι.
Φαγητό, ποτό, ηρεμία, διασκέδαση, ξεφάντωμα, όλα τα βρίσκει κανείς στην Δυτική παραλία του Αιτωλικού!

2 σχόλια:

Albus Genius είπε...

Και μερικά στοιχεία κόστους καλό θα ήταν να υπήρχαν.

Επισκέπτης είπε...

Στον παραλιακό δρόμο η ταβέρνα Δημελέ με Ελληνική κουζίνα, με μαγηρεμένα ντόπια φρέσκα υλικά και Φρέσκο ψάρι έχει μια ενδεικτική τιμή γεύματος: 8 - 14 € το ατομο. Και η Πιτσαρία "μικρή βενετία" ειναι στα 7 ευρώ το πακέτο ενώ το γεύμα έρχεται στα 8 -12ευρω.
Τα καφέ τα μπαρ - ανοιχτά από Μάι έως Οκτώβρη, έχουν λογικές τιμές. Με τον εσπρέσο και τον ελληνικό στο 1 ευρώ, τον φραπέ και τον φρέντο στα 2 ευρώ, ενω η τιμή ποτού είναι στα 4 ευρώ. Θυμηθήτε ότι περνάμε καλά και φτηνά.
Καλό καλοκαίρι και καλή ανταμώση